Tehnologia laser RelEx Smile pentru reducerea dioptriilor

Articole

În ultimii ani, a apărut o nouă speranță pentru pacienții cu afecțiuni oculare ce poartă până la -15 dioptrii. Aceștia au șansa de a-și îmbunătăți vedere prin intermediul tehnologiei laser ReIEX Smile. O intervenție invazivă, ce durează aproximativ 4 minute, va reuși să redea vederea celor care suferă de miopie, hipermetropie, astigmatism, dar și să trateze alte afecțiuni oculare, precum cataracta, dezlipirea de retină sau glaucomul.

Tehnologia laser RelEx Smile – recomandată pentru dioptrii de până la -15 

În cadrul intervenției laser RelEx Smile, laserul cu femtosecunde este singura tehnologie utilizată, nefiind nevoie schimbarea aparaturii în timpul intervenției. În interiorul corneei, este pregătită o mică lentilă refractivă cu ajutorul laserului cu femtosecunde și se realizează o mică incizie. Prin această incizie, lenticula creată este extrasă, lăsând restul corneei intact. Astfel, se modifică forma corneei cu ajutorul laserului, obținându-se corecția de refracție dorită.  

Laserul realizează o serie de impulsuri în cornee, conturând țesutul care trebuie îndepărtat și creând un mic tunel de conectare prin care poate fi extras. Această tehnică se întâlnește în foarte puține clinici oftalmologice din țară, însă una dintre cele mai noi în acest domeniu, care oferă acest tip de intervenții pentru reducerea dioptriilor, este clinica oftalmologie Cluj-Napoca

Înainte de realizarea intervenției, medicul oftalmolog consultă și recomandă pacientului o serie de investigații ce trebuie efectuate. Printre acestea, se numără: determinarea acuității vizuale, pahimetria și topografia corneană, examenul de câmp vizual, determinarea tensiuni intraoculare, examenul de fund de ochi, examinarea corneană cu Pentacam sau diametrul pupilar. 

Există însă și cazuri când nu se recomandă acest tip de intervenție. Persoanele sub 18 ani, cei cu dioptrii nestabilizate, cei care suferă de anumite afecțiuni oculare, cei care au antecedente de herpes simplex sau zoster la nivelul ochilor. Toate acestea sunt discutate în avans cu mediul oftalmolog, pentru a se găsi cele mai bune soluții pentru reducerea dioptriilor.

Avantajele intervenției RelEx Smile 

Tehnologia de reducere de dioptrii RelEx Smile este cea mai actuală din domeniul oftalmologic, fiind capabilă să corecteze viciile de refracție de până la -10 dioptrii în cazul miopiei, până la -5 dioptrii pentru astigmatism miopic și până la -15 dioptrii combinate, în cazul afecțiunilor miopie și astigmatism miopic. 

Totodată, acest tip de tehnologie oferă numai avantaje, printre care:

  • tratament fără flap;
  • incizie mică, între 2 și 4 mm;
  • păstrarea stratului cornean protector;
  • absența durerii în timpul efectuării intervenției;
  • intervenție silențioasă;
  • operație de scurtă durată – până în 4 minute:
  • necesită un repaus de numai 72 de ore;
  • revenire completă după intervenție în 3 luni.

Respectând tratamentul postoperator, pacienții vor evita inflamarea ochilor sau corneei și își vor dobândi mai rapid acuitatea vizuală.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .