Congresul SRATI 2024, o ediție aniversară cu prilejul căreia sărbătorim organizarea a 50 de congrese naționale ale Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, se va desfasura în perioada  15 – 19 mai 2024 la Sinaia

Congrese

”Dragi colegi, dragi prieteni,

Este o onoare și o bucurie să vă invit să participați la Congresul SRATI 2024, o ediție aniversară cu prilejul căreia sărbătorim organizarea a 50 de congrese naționale ale Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Astfel, în perioada  15 – 19 mai 2024, vom celebra acest moment de referință din istoria SRATI la Centrul Internațional de Conferințe, Sinaia, o destinație devenită deja emblematică pentru comunitatea noastră.

În acest context de sărbătoare se vor desfășura și evenimentele conexe, de tradiție, ale Congresului SRATI: Al 18-lea Congres Româno-Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, Al 16-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă, Al 23-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă, Al 11-lea Simpozion „România Dodoloață” al Societăților de Anestezie și Terapie Intensivă din România și Moldova.

Accesul la educație este parte intrinsecă din misiunea SRATI, pe care sperăm că reușim să o îndeplinim an de an și cu ocazia Congresului Național, printr-un program științific ce reflectă angajamentul nostru continuu față de excelență în anestezie și terapie intensivă. De-a lungul celor 50 de ediții, am asistat la o creștere extraordinară a complexității agendei științifice, care reunește acum numeroși experți de renume din întreaga lume și include o varietate de teme, acoperind cele mai recente descoperiri, tehnologii și tendințe în domeniu.

Menționăm totdată rolul important al parteneriatelor cu industria, care aduc în prim-plan cele mai recente inovații și descoperiri, oferindu-ne ocazia de a explora și de a discuta modalitățile prin care putem utiliza aceste tehnologii pentru a aduce beneficii semnificative pacienților noștri și pentru a avansa practica medicală în terapia intensivă.

Suntem mândri să facem parte dintr-o comunitate dedicată, activă, care promovează standardele cele mai înalte în toate demersurile întreprinse. În acești 50 de ani am lucrat împreună, am învățat, am inovat și am evoluat ca profesioniști, am pregătit noi generații, am contribuit la concretizarea misiunii SRATI.

Sperăm că și acest eveniment aniversar va fi o oportunitate de a crește împreună, de a ne angaja în discuții constructive și de a forma și consolida legături cu colegii noștri din țară și din străinătate.

Vă așteptăm, așadar, la Sinaia, la Congresul SRATI 2024, să ne bucurăm împreună de momente de sărbătoare unice, când vom celebra nu doar progresul societății, ci, mai ales, comunitatea noastră, marea familie ATI, care a fost și rămâne inima SRATI.

Uniți suntem puternici, suntem SRATI!

Cu prietenie,

Prof. Dr. Șerban-Ion Bubenek-Turconi

Președinte Congres Național SRATI 2024

Președinte Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă – SRATI

Membru de Onoare și Fost Membru al Board-ului de Conducere al Societății Europene de Anestezie-Terapie Intensivă (ESAIC)

Fost Președinte al Consiliului Societăţilor Naţionale (NASC) din ESAIC

Şef Disciplină A.T.I. Fundeni – U.M.F. „Carol Davila” București

Șef Secție A.T.I. 1 Cardiovascular la I.U.B.C.V. „Prof.C.C.Iliescu” București

Examinator Internațional pentru Diploma Europeană de Anestezie-Terapie Intensivă

Visiting Professor Tel Aviv University of Medicine, Israel

Assistant Étranger de l’Université Pitié-Salpêtrière, Paris VI, Franța

Profesor Asociat la Universitatea de Medicină „N. Testemițanu” Chișinău – Republica Moldova

Toţi medicii înscrişi vor primi un document de participare cu menţiunea orelor de Educaţie Medicală Continuă (EMC) cu care au fost creditate evenimentele SRATI 2024 de către instituțiile autorizate.

Participanții vor putea revendica puncte EMC doar pentru participarea efectivă la eveniment.

Scanarea ecusoanelor va confirma prezența la eveniment a participanților, în baza căreia se vor acorda certificatele de participare cu credite EMC. Certificatele nu vor fi acordate participanților înscriși la Congres, dar absenți pe perioada de desfășurare a evenimentului.

Certificatele de participare vor fi transmise în format electronic, pe adresa de e-mail folosită de participant în formularul de înregistrare, în maximum 30 de zile de la încheierea evenimentului, după centralizarea prezenței la sesiunile științifice.

Înainte de a descărca certificatul de participare, este necesar să completaţi un scurt chestionar de evaluare a evenimentului, pentru raportul către instituția de creditare.

Suplimentar, participanții medici înscriși cu rezumate vor primi o adeverință pentru lucrări, necesară Colegiului Medicilor din România pentru calculul punctajului profesional.

Înregistrarea la Congresul Național SRATI 2024 se face exclusiv online, prin completarea formularului de înregistrare disponibil mai jos.

Categoria de participantPre-înscriere
până la
05 ianuarie 2024
Înscriere06 ianuarie –  19 aprilie 2024Înscriere târzie
începând cu
20 aprilie 2024
Medici membri*
SRATI/S.F.A.R./I.S.A.
275 EUR295 EUR325 EUR
Medici membri*
S.A.R.R.M.
115 EUR135EUR175 EUR
Medic ne-membri
SRATI/S.F.A.R./I.S.A./S.A.R.R.M.
385 EUR415 EUR445 EUR
Asistenți medicali ATI membri SRATI135 EUR145 EUR185 EUR
Asistenți medicali ATI ne-membri SRATI135 EUR175 EUR215 EUR
Medici rezidenți membri*
SRATI/S.F.A.R./I.S.A.
145 EUR155 EUR195 EUR
Medici rezidenți membri*S.A.R.R.M.100 EUR115 EUR135 EUR
Medici rezidenți ne-membri
SRATI/S.F.A.R./I.S.A./S.A.R.R.M.
210 EUR225 EUR255 EUR
Cadre didactice în învățământul
pre-universitar / postliceal sanitar
120 EUR135 EUR175 EUR
Medici alte specialități,
psihologi, biologi, fiziokinetoterapeuți, nutriționiști care activează în domeniul ATI membri SRATI
120 EUR135 EUR175 EUR
Medici alte specialități,
psihologi, biologi, fiziokinetoterapeuți, farmaciști, nutriționiști care activează în domeniul ATI ne-membri SRATI
120 EUR175 EUR205 EUR
Medici pensionari membri SRATIGratuitGratuit75 EUR
Medici pensionari ne-membri SRATIGratuitGratuit95 EUR

Toate taxele de înregistrare includ TVA 19%.

Membri SRATI sunt considerate persoanele care fac dovada achitării la zi a cotizației de membru pentru anul 2024 (cotizația achitată în perioada 01 ianuarie – 15 aprilie 2024).

Formularul de Înregistrare la Congres va fi însoţit de confirmarea care atestă plata la zi a cotizaţiei de membru.

Informaţii privind înscrierea în Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă pot fi obţinute pe site-ul www.srati.ro
Informaţii privind înscrierea în Societatea Franceză de Anestezie şi Reanimare pot fi obţinute pe site-ul www.sfar.org
Informaţii privind înscrierea în Societatea Israeliană de Anestezie pot fi obţinute pe site-ul www.isranest.mednet.co.il
Informaţii privind înscrierea în Societatea Anesteziologie-Reanimatologie din Republica Moldova pot fi obţinute pe site-ul www.atimoldova.md

Taxa de înregistrare pentru medici membri și ne-membri SRATI/S.F.A.R./I.S.A./S.A.R.R.M., medici alte specialități și asistenți medicali include:

(1) Acces în locația de desfășurare a Congresului – Centrul Internațional de Conferințe & Hotel Palace, Sinaia; (2) Ecuson & kit de participare eco-friendly, mini-broșură cu programul științific pe scurt; (3) Acces la expoziţia medicală specializată ATImedica; (4) Acces la pauzele de cafea, Welcome Networking Dinner, Congress Awards Ceremony & Farewell Dinner; (5) Acces la aplicația pentru smartphone SRATI 2024; (6)  Documentul de participare online cu credite EMC emis de Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști – UEMS (pentru medici) și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (pentru asistenți medicali).

Taxa de înregistrare pentru psihologi, biologi, kinetoterapeuți, farmaciști, nutriționiști și cadre didactice în învățământul pre-universitar sau postliceal sanitar include:

(1) Acces în locația de desfășurare a Congresului – Centrul Internațional de Conferințe & Hotel Palace, Sinaia; (2) Ecuson & kit de participare eco-friendly, mini-broșură cu programul științific pe scurt; (3) Acces la expoziţia medicală specializată ATImedica; (4) Acces la pauzele de cafea, Welcome Networking Dinner, Congress Awards Ceremony & Farewell Dinner; (5) Acces la aplicația pentru smartphone SRATI 2024; (6)  Documentul de participare online fără credite EMC.


Important!

Participanții care sunt pe listele de grup de la companii / agenții au obligația de a completa personal formularul online de înregistrare și de a-și exprima acordul / dezacordul cu privire la procesarea datelor cu caracter personal.

În lipsa exprimării acordului din formularul de înscriere, participanții din grup nu vor putea primi informații cu privire la evenimentul științific SRATI 2024, iar Organizatorii vor fi în imposibilitatea de a transmite datele necesare către instituțiile autorizate de creditare pentru emiterea certificatului de participare la eveniment cu credite EMC.

Website eveniment: www.sraticongres.ro

Management eveniment: Ralcom Exhibitions SRL

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .