Universitatea De Medicină Şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti

Stiri

Peste 3.000 de candidaţi pentru admiterea în UMF „Carol Davila” din Bucureşti

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, concurs ce va avea loc miercuri, 24 iulie 2019, începând cu ora 09:00, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.058 de candidaţi, dintre care 19 sunt absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 31 sunt olimpici naţionali sau internaţionali. Aceştia, cu excepţia celor 31 de olimpici care sunt declaraţi deja admişi, vor concura pentru ocuparea celor 1.154 de locuri, finanţate de la bugetul de stat şi 310 locuri cu taxă scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei.

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, aceasta creionează pentru specializarea „medicină” un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (650 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă).

Pentru specializarea „medicină dentară” regăsim un număr similar de credite, având aceeaşi perioadă de studiu (180 locuri finanţate de la buget şi 74 locuri cu taxă), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM, pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu şi 180 de credite, au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă, iar alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenţii din centrele de plasament.

La Facultatea de Medicină, peste 2.000 de candidaţi

Pentru cele 650 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.002 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 448 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 181 de candidaţi/150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 427 de candidaţi/170 de locuri. Pentru candidaţii ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 310 de locuri cu taxă.

Amintim faptul că, anul trecut , la UMF „Carol Davila” au fost scoase la concurs 1.100 de locuri, finanţate de la bugetul de stat pentru care s-au înscris 2.976 de candidaţi, dintre care 12 absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 26 olimpici naţionali sau internaţionali, iar în 2017, la examenul de admitere in Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au concurat 2.996 de candidaţi pentru ocuparea celor 1.000 de locuri bugetate de către Ministerul Educaţiei.

De menţionat este faptul că, anul acesta, 31 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 3.058 de candidaţi care vor intra în concurs, miercuri, 24 iulie 2019, 19 au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

148 de candidaţi pentru 70 de locuri bugetate pentru Institutul Medico-Militar

În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico-Militar au fost aprobate 70 de locuri bugetate , pentru anul universitar 2019-2020, repartizate astfel: Medicină-50 de locuri, Medicină Dentară-10 locuri şi Farmacie-10 locuri. Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Pentru ocuparea acestor locuri s-au înscris 148 de candidaţi.

Taxa de studiu stabilită de Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2019-2020 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi plătită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Despre UMF „Carol Davila”
În 1857 Carol Davila în colaborare cu Nicolae Kretzulescu înfiinţează Şcoala Naţională de Medicină şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină şi farmacie din ţară a fost, încă de la început, recunoscută în Franţa şi Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicaţi îndeplinirii misiunii instituţiei de formare şi perfecţionare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea ştiinţifică, spiritul şi gândirea critică, membrii comunităţii academice se remarcă prin realizări de ordin profesional şi social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universităţii au fost recunoscuţi drept personalităţi ale lumii medicale româneşti şi internaţionale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns