Victor Sebastian Costache, ministru al Sănătăţii (fişă biografică)

Stiri

Specialist în chirurgie cardiovasculară, toracică şi pulmonară, Victor Sebastian Costache s-a născut la 18 martie 1974, la Iaşi.

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi (1992-1998), apoi a făcut un an de rezidenţiat la Bucureşti, conform http://doctorate.ulbsibiu.ro. În anul 2004 a absolvit Masteratul în Anatomie la Facultatea de Medicină „J. Fourier” din Grenoble. Ulterior, între 2004 şi 2006, a fost medic rezident la Serviciul de Chirurgie Cardiovasculară, la Serviciul de Chirurgie Vasculară şi la Serviciul de Chirurgie Cardiacă, toate la CHU Grenoble, Franţa. La 20 mai 2009 şi-a susţinut teza de doctorat cu titlul „Optimizarea metodelor de diagnostic şi tratament în mediastinite”, notează site-ul http://doctorate.ulbsibiu.ro. Din octombrie 2014, este conferenţiar universitar doctor la Universitatea „Lucian Blaga”, Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu.

În perioada august 2000-noiembrie 2001 a fost medic rezident chirurgie toracică şi preparator universitar la UMF „Gr. T. Popa” Iaşi, după care a decis să plece în Franţa. În octombrie 2002, a fost admis la Concursul Naţional de Rezidenţiat (DES) de la Paris. Între 2001 şi 2003 a fost medic rezident la Serviciul de Chirurgie Toracică şi Generală din Toulouse, iar în 2003 la Serviciul de Chirurgie Digestivă din Grenoble şi la Serviciul de Traumatologie din Grenoble (intern DES).

În noiembrie 2006, a obţinut Diploma de medic specialist în Chirurgie Toracică, la Facultatea de Medicină Bucureşti.

A revenit în Franţa, unde a continuat ca medic rezident, medic specialist şi şef de lucrări la Grenoble (2006-2010). Profesează apoi ca medic primar la CHRA Annecy în specialitatea Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică (2010-2013).

În anul 2014, îşi suspendă toată activitatea medicală din Franţa şi se stabileşte împreună cu familia în România, pentru a profesa la Sibiu.

A ocupat, din iunie 2014, funcţia de şef Secţie Cardiovasculară şi Toracică la Clinica Polisano SRL din Sibiu, devenind apoi director medical la aceeaşi unitate privată spitalicească, precizează www.clinicapolisano.ro.

Este preşedintele Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătăţii (din octombrie 2015) şi preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Endovasculară şi Terapie Valvulară Transcateter.

Este autor sau coautor la 25 lucrări şi studii de specialitate, începând cu anul 1994 până în 2016. Are în palmares cinci prezentări în perioada 2004-2007 la Colegiul de Chirurgie Vasculară, la Grenoble şi Narbonne, precum şi numeroase participări la congrese naţionale şi internaţionale de Chirurgie Vasculară şi Toracică la Iaşi, Sibiu, şi oraşe din Germania, Polonia, Italia, Franţa, Serbia, SUA, Turcia şi Brazilia.

A realizat o serie de premiere medicale, iar Academy of World Records a atestat recordul mondial în intervenţia chirurgicală efectuată în 2014 la Sibiu, respectiv prima operaţie complexă de disecţie de aortă tratată endovascular, precizează www.clinicapolisano.ro.

Din anul 2011 este membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardio-Vasculară şi Toracică – Societatea Franceză de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică. Din 1999 este membru în Colegiul Medicilor din România, iar din 2007 din Colegiul Medicilor din Franţa. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns