Avocatul Poporului monitorizează, în starea de alertă, spitalele de psihiatrie, spitalele COVID-19 şi centrele de carantină

Stiri

Avocatul Poporului monitorizează în starea de alertă spitalele de psihiatrie, spitalele COVID-19 şi centrele de carantină, scopul fiind consolidarea protecţiei pacienţilor.

“În îndeplinirea mandatului său de Mecanism Naţional de Prevenire, Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, din cadrul instituţiei Avocatul Poporului, monitorizează, pe întreaga perioadă a stării de alertă, spitalele de psihiatrie, spitalele COVID-19 şi centrele de carantină. Scopul monitorizării este consolidarea protecţiei pacienţilor din spitalele de psihiatrie/pacienţilor din spitalele COVID-19/persoanelor aflate în locurile de carantină instituţionalizată împotriva torturii şi a pedepselor şi tratamentelor inumane sau degradante şi a exercitării fără discriminare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale acestora”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

În context, sunt puse la dispoziţia pacienţilor şi persoanelor aflate în carantină, a familiilor acestora, precum şi a persoanelor care au fost internate în astfel de spitale sau au fost în carantină instituţionalizată chestionare referitoare la condiţiile de viaţă şi tratamentul aplicat în aceste locuri monitorizate.

Chestionarele sunt disponibile pentru a fi completate pe pagina de internet a instituţiei Avocatul Poporului, la secţiunea MNPchestionare sau accesând link-ul http://www.avpoporului.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=528&Itemid=311&lang=ro-ro.
AGERPRES/ (AS – autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns