Campanii de donare de sânge şi de prevenţie, lansate la Institutul Clinic Fundeni

Stiri

Două campanii, una de donare de sânge şi cealaltă de prevenţie, au fost lansate pe 1 noiembrie la Institutul Clinic Fundeni.

“Lansăm astăzi în Institutul Clinic Fundeni două campanii foarte importante pentru activitatea medicală. Una este o campanie legată de donarea de sânge, legată de deviza noastră “Iubeşte viaţa! Donează sânge!” A doua este o campanie de prevenţie care se numeşte “Asumă-ţi să fii sănătos!” Este o campanie a Universităţii de Medicină şi Farmacie. (…) În fiecare lună vom avea un comunicat de presă legat de prevenţia prin specialităţile clinice ale institutului”, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, Alina Tănase.

Ea consideră campania de donare de sânge una specială, având în vedere că angajaţii institutului vor dona sânge care apoi va fi utilizat pentru pacienţii unităţii medicale. “Campania de donare de sânge este specială, fiindcă este a angajaţilor Institutului Clinic Fundeni. M-am gândit că, de fapt, noi toţi ne confruntăm în viaţa noastră de zi cu zi cu nevoile pacienţilor noştri de suport transfuzional, nevoi care sunt enorm de mari. S-a tot spus că nevoia de sânge este foarte mare, că Institutul Clinic Fundeni este cel mai mare consumator de sânge, dar, pe lângă aceste cifre, venind de la patul pacientului la care în fiecare zi dedici nişte ore pentru a face rost de suport transfuzional, cred că este extraordinar de important ca noi ca şi colectiv medical să dăm acest exemplu că ne trebuie pentru pacienţii noştri, că ne trebuie atât de tare că nu putem să facem procedurile, nu putem să salvăm aceste vieţi pe care ne-am asumat că le salvăm fără suport transfuzional. (…) În cifre este nevoie de sute de pungi de sânge, de trombocite. Gestul personalului de a dona sânge pentru pacienţii noştri este remarcabil. Şi eu voi dona sânge”, a afirmat medicul.

Alina Tănase a spus că şi studenţi ai Academiei Tehnice Militare vor dona sânge în cadrul campaniei. “Altă colaborare extraordinară care s-a dovedit că începe tot astăzi este colaborarea cu Academia Tehnică Militară, care a ales Institutul Clinic Fundeni să aducă studenţi să doneze sânge. De astăzi dimineaţă şi până acum deja 30 de studenţi au donat. Îşi propun să ne aducă 300 de studenţi luna aceasta”, a spus managerul.  Potrivit acesteia, campania de donare de sânge va dura o lună.  “Vom întreba pe cei care donează dacă sunt de acord să doneze şi bonul valoric primit şi să-l pună într-o urnă cu care vom face bucurii copiilor internaţi în IC Fundeni în luna sărbătorilor. Cred că are două componente campania: donăm sânge şi ne gândim şi la copiii care rămân internaţi în IC Fundeni în perioada sărbătorilor”, a mai susţinut managerul.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a spus că sângele recoltat în unitatea medicală va fi dus la centru unde va fi testat şi procesat, iar apoi se va întoarce la IC Fundeni. “Nevoia este foarte mare, având în vedere că IC Fundeni este cel mai mare consumator de sânge. Aici se fac toate tipurile de transplant şi toate necesită suport transfuzional. Aproape toate cazurile au nevoie de sânge”, a mai arătat Goşa. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns