Cezar Irimia (APCR): Proiectul privind carantinarea trebuie modificat, altfel CCR va da iarăşi liber la virus

Stiri

Proiectul privind carantinarea şi izolarea trebuie modificat pentru că “altfel CCR va da iarăşi liber acestui virus”, a afirmat, miercuri, Cezar Irimia, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

“Este o lege esenţială pentru România şi dezbaterile au fost transformate într-un circ politic. În textul de lege, la articolul 5 alin. 2 se prevede că un singur medic poate decide reţinerea, internarea în spital sau nu. Decizia nu trebuie să fie individuală. Trebuie modificat să fie cel puţin cu acordul unui director de spital, manager de spital internarea obligatorie a acestui pacient. (…) Şi la articolul 6 alin. 5 trebuie să se specifice durata izolării pacientului, cu specificarea că se poate prelungi perioada sau scurta. De asemenea, la articolul 12 trebuie să se prevadă când un pacient nu este mulţumit de izolare, carantinare, pe cine acţionează în judecată”, a precizat Irimia, la o dezbatere organizată de PSD la Parlament pe tema proiectului legii privind carantinarea şi izolarea, aflat în discuţie la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

El a menţionat că trebuie făcute aceste precizări pentru că “altfel CCR va da iarăşi liber acestui virus, aşa cum este actual”. “CCR a făcut cea mai mare greşeală pentru că a legiferat crima cu premeditare. Cum poţi să dai drumul la un pacient infectat din spital să meargă printre oameni? Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în toată lumea. Deja Austria ne-a pus interdicţie, dacă mergeţi în Austria trebuie să staţi 14 zile în carantină. Uitaţi unde duc deciziile eronate ale celor care ar trebui să vegheze asupra păstrării şi respectării legislaţiei în România”, a adăugat acesta. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns