Congresul Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală: Cluj-Napoca, 17-19 octombrie

Congrese

Al 29-lea Congres al Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală are loc la Cluj-Napoca, între 17 și 19 octombrie, fiind organizat de Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală împreună cu Federația Societăților Române de Cancer. La această ediție a Congresului sunt așteptați un număr de aproximativ 600 de participanți.

”Medicina modernă nu poate fi concepută în afara echipei multidiscilinare din care fac parte chirurgi, clinicieni din domeniul radioterapiei și oncologiei medicale, fizicieni, biologi, cercetători, tehnicieni și asistenți medicali”, precizează președintele congresului, Claudia Ordeanu.

La congresul de la Cluj vin între alții doctorii Richard Pötter, personalitate marcantă a radioterapiei și brahiterapiei, Éric Lartigau – directorul Centrului Oscar Lambret Lille din Franța, Arthur Sun Myint – directorul centrului Claterbridge Papillon și profesor onorific în gastroenterologie la Universitatea din Liverpool, Marciana-Nona Duma  de la Spitalul Universitar Klinikum München din Germania, Ilinca Popp de la departamentul de radiologie și radioterapie al Spitalului Universitar Freiburg din Germania și alții. ”Programul Congresului cuprinde atât prezentări, cât și workshop-uri și dezbateri, abordând teme din sfera radioterapiei, chimioterapiei, imunoterapiei, fizicii medicale, chirurgiei oncologice și a cercetării”, explică organizatorii.

Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală este o asociație profesională nonprofit, apolitică, înființată în anul 1991 în Cluj-Napoca, sub denumirea inițială de Societatea Română de Radioterapie Oncologică.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns