COPAC solicită organizarea examenului de rezidenţiat în 2019

Stiri

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îşi arată îngrijorarea şi revolta cu privire la situaţia total incertă a examenului de rezidenţiat. Ca reprezentanţi ai pacienţilor, nu considerăm ca fiind normal să fie pusă în pericol o generaţie de viitori medici, de care România are cea mai mare nevoie.

„Instabilitatea cu care se confruntă studenţii la medicină referitor la situaţia examenului de rezidenţiat îi va determina să plece din România lăsând pacienţii fără medicii de care au nevoie. Noi pacienţii, dar şi România ca ţară nu îşi poate permite acest tip de comportament faţă de medicii ei”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

COPAC solicită Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să clarifice situaţia examenului de rezidenţiat şi să îl organizeze în anul 2019 şi nu în 2020. Considerăm că avem nevoie de stabilitate şi de responsabilitatea decidenţilor pentru a nu afecta sistemul de sănătate afectat de lipsa personalului medical plecat în număr mare alte ţări ale Uniunii Europene, unde îşi pot dezvolta cariera într-un mod serios şi predictibil.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns