Cum să aleg cel mai bun implantolog?

Articole

Un bun implantolog este medicul dentist care obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește curățenia în execuție, durabilitatea de-a lungul anilor și calitatea rezultatului estetic cât și funcțional în introducerea implanturilor și punerea ulterioară a coroanelor dentare respective.

Dar un bun implantolog ar trebui să știe înainte de orice procedură când este potrivit să apeleze la chirurgie sau nu. Salvarea dinților trebuie să fie întotdeauna prioritatea unui bun implantolog.

În acest scenariu, nu toată lumea știe că fiecare dentist este aproape întotdeauna specializat într-una sau cel mult două ramuri ale acestei largi panorame a cunoștințelor și tehnicilor. În ciuda acestui fapt, de multe ori preferăm cel mai apropiat dentist față de casă, ignorând nu numai dacă este sau nu un bun profesionist, dar chiar și fără a-și cunoaște specializarea.

Chiar dacă te gândești să cauți în mod specific un implantolog și nu orice dentist din apropiere – în prezența unui dinte care trebuie extras și înlocuit poate fi gresit, deoarece implantologul trebuie consultat numai atunci când dintele a căzut deja sau a fost deja extras, nu când „pare” a fi extras. De fapt, parodontistul ar avea ultimul cuvânt despre sănătatea unui dinte, deoarece un profesionist specializat în parodontologie poate spune dacă un dinte este sau nu compromis iremediabil în deplină conștientizare.

Riscul de a merge direct la un implantolog este că, în orice caz, va tinde să facă ceea ce a studiat,va încerca cel mai probabil să rezolve situația în modul în care se pricepe. Cu siguranță va rezolva problema, dar urmați această comparație hiperbolică: având brațul încă atașat de umăr, ați prefera să îl scoateți și să îl înlocuiți cu un braț mecanic sau ați prefera să vă păstrați brațul cât mai„ uman” posibil?

Un implant nu poate avea aceleași caracteristici ca un dinte. Nu ne face să simțim consistența alimentelor pe care le mâncăm. Din toate aceste motive, ar fi indicat să introduceți implanturi cât mai târziu posibil. Problema implantologului este că nu va vedea o cale conservatoare, ci doar calea protetică și în multe cazuri va extrage un dinte pe care un bun parodontist l-ar fi putut salva.

Deci, cine este cel mai bun implantolog?

În fața acestei reflecții considerați că nici măcar parodontologii nu sunt la fel, deoarece din experiențele unor medici stomatologi care au avut de mai multe ori pacienți cărora le-au spus despre vizitele în cadrul altor clinici, unde singura cale de urmat a fost îndepărtarea unui dinte sau a unei măsele. Bineînțeles urmat de înlocuirea consecventă cu implanturi. O soluție luată de la sine înțeles, dar pe care mulți medici stomatologi o contrazic aproape întotdeauna, reușind să salveze acei dinți despre care a fost spus ca nu se mai poate face nimic.

În fața acestor experiențe, astăzi putem spune că atunci când un parodontolog nu urmărește soluția conservatoare, poate că este mai bine să cereți o consultație unui alt parodontist. Acest lucru se aplică oricărei ramuri a medicinei. Dacă aveți îndoieli cu privire la diagnostic, este întotdeauna recomandabil să cereți o a doua și uneori o a treia opinie. De asemenea, deoarece pierderea dinților este un eveniment extrem de traumatic și în plus, declanșează o serie de probleme greu de gestionat.

Din acest motiv, dorim să spunem că cel mai bun implantolog este medicul dentist specializat atât în ​​implantologie cât și cu o bună evidență a rezultatelor în parodontologie. Practic, implantologul bun știe să efectueze un implant dentar de ultimă generație, în timp ce excelentul implantolog știe când să NU înlocuiască dintele cu implantul, ci să salveze dintele.

Deci, când credeți că este timpul să faceți pasul, deoarece gingia este „prea” retrasă și știți că ați pierdut „prea multă” cantitate de os din cauza parodontitei proaste, acum știți ce abilități să căutați și mai presus de toate, cât de important este să o faci.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, nu ezita să vizitezi pagina DentFactory, în secțiunea Blog, pentru a afla și mai multe detalii despre Implantologie dar și alte tematici legate de Stomatologie.

https://www.dentfactory.ro/blog

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns