Cum să îți ții glicemia sub control dacă ai diabet

Articole

Caption: Stilul de viață este foarte important atunci când vine vorba de gestionarea glicemiei O astfel de condiție medicală impune mai multă atenție la detalii atunci când vine vorba de stilul de viață. Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci dacă ai diabet este să controlezi nivelul glicemic. În acest articol îți vom da câteva sfaturi utile pe care poți să le folosești ca să ții glicemia sub control atunci când ai diabet. Cu toate acestea, nu uita că medicul specialist este cel mai în măsură să îți sugereze ce trebuie să faci. Fiecare persoană are nevoi specifice individuale, iar sfaturile medicale se oferă în concordanță cu acestea.

O astfel de condiție medicală impune mai multă atenție la detalii atunci când vine vorba de stilul de viață. Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci dacă ai diabet este să controlezi nivelul glicemic. În acest articol îți vom da câteva sfaturi utile pe care poți să le folosești ca să ții glicemia sub control atunci când ai diabet. Cu toate acestea, nu uita că medicul specialist este cel mai în măsură să îți sugereze ce trebuie să faci. Fiecare persoană are nevoi specifice individuale, iar sfaturile medicale se oferă în concordanță cu acestea.

Uite, așadar, câteva idei generale pe care să le ai în vedere:

  1. Ai grijă la alimentație

Dacă nu știi ce alimente ar trebui să consumi atunci când ai diabet, îți vom spune pe scurt cele mai importante aspecte. Trebuie să eviți pe cât posibil dulciurile, alimentele procesate sau bogate în grăsimi nesănătoase, în special fast-food. Verifică cu atenție etichetele produselor pe care le cumperi, deoarece nu numai dulciurile conțin zahăr. Vei constata cu surprindere că și produsele promovate ca fiind sănătoase au adaos de zaharuri. În ceea ce privește alimentele recomandate, iată o listă utilă.

  1. Menține un stil de viață activ

Activitatea fizică trebuie să devină o prioritate. Asigură-te că faci în fiecare zi cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate ca intensitate. Acestea susțin buna funcționare a metabolismului, elimină surplusul de kilograme, îmbunătățesc sensibilitatea la insulină, ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge și nu numai. În funcție de caz, este posibil să ți se recomande mai multe ore de sport pe săptămână, în special dacă trebuie să reduci considerabil numărul kilogramelor ca să îți menții sănătatea. Desigur, și dieta joacă un rol foarte important în acest demers. Pe Freestyle găsești câteva sugestii de activități fizice pe care să le faci atunci când ai diabet.

  1. Monitorizează nivelul de glucoză

Este important să îți monitorizezi constant nivelul glicemiei ca să faci la nevoie ajustările necesare în dietă și tratament. Urmează recomandările medicului tău în ceea ce privește frecvența testării glicemiei și învață să interpretezi rezultatele corect.

  1. Gestionează nivelul de stres

Stresul afectează nivelul glicemiei, deoarece influențează activitatea metabolică. Odată cu acumularea stresului, hormoni specifici precum cortizolul încep să impacteze nivelul de glucoză din sânge. În astfel de momente, nivelul acesteia crește, iar pe perioade lungi se poate instala hiperglicemia.

În concluzie, cu prioritizarea unei alimentații sănătoase, menținerea unui stil de viață activ, monitorizarea regulată a glicemiei și gestionarea nivelului de stres, poți să ții sub control mult mai eficient afecțiunea și să îți îmbunătățești calitatea vieții.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .