Dezbaterea “Reorganizarea Sistemului de Transfuzie Sanguină: Realități Naționale și Standarde Europene”

Stiri

Ministerul Sănătății și Compania Națională UNIFARM SA, cu sprijinul Comisiei pentru Sănătate Publică  din Senatul României, organizează pe 15 ianuarie dezbaterea “Reorganizarea Sistemului de Transfuzie Sanguină: Realități Naționale și Standarde Europene”.

Prin intermediul acestei inițiative se urmărește crearea unei platforme de discuții în vederea consultării tuturor factorilor relevanți pentru proiectarea unui sistem național eficient de transfuzii, respectiv colectarea, testarea, procesarea, stocarea, distribuția și utilizarea de sânge și componente sanguine de origine umană, prin aplicarea standardelor europene în domeniu.

Evenimentul are loc pe 15 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la Palatul Parlamentului, la dezbateri participând ministrul Sănătății, conf. univ. dr. Victor Costache și Adrian Ionel, Directorul General al Companiei Naționale UNIFARM SA.

Printre invitați se numără reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, profesioniști din domeniul medical implicați în activitatea de transfuzii sanguine la nivel național, reprezentanți ai centrelor de transfuzii, factori de decizie, executivi din domeniul sănătății și financiar, reprezentați ai societății civile și mass-media.

În urma evenimentului, va fi realizată Carta Albă a Reformei Sistemului Național de Transfuzie Sanguină.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns