Examenul de simulare a admiterii la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu se va desfăşura, anul acesta, online

Stiri

Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" vine şi în acest an în întâmpinarea tinerilor care doresc să studieze Medicina, Medicina Dentară sau Farmacia şi organizează cea de-a XI-a ediţie a examenului de simulare a admiterii.
 
Numărul celor interesaţi de profesia de medic, medic stomatolog sau farmacist a crescut de la an la an. Astfel, în ciuda contextului actual, anul acesta au ales să se înscrie cu peste o sută de liceeni mai mult faţă de cei care și-au exprimat această opțiune în 2019. Universitatea oferă șansa de a se familiariza cu condițiile de concurs unui număr de 1675 de elevi.
Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu .

Din cauza condițiilor generate de pandemia de coronavirus, conducerea universității a decis ca, în premieră, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online, pe platforma Hypertalk Education.
 
Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă.
Fiecarui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire vor rămane la dispoziţia celor înscrişi,putând fi accesate în orice moment, până la data examenului. Un tutorial video cu utilizarea modulului de testare al platformei va fi postat pe site-ul universităţii,
www.umfcluj.ro .
Examenul de simulare a admiterii va avea loc în data de 16 mai 2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns