FACIAS salută decizia Ministerului Sănătăţii de prelungire a scutirii de taxă clawback pentru imunoglobulină

Stiri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat în cadrul şedinţei din 8 august a Consiliului Economic şi Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunoglobulinei şi a produselor obţinute din plasmă umană.

FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanţă de urgenţă, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulţi bolnavi cu imunodeficienţe primare şi-au pierdut viaţa, trebuie să devină prioritate naţională.

Încă din luna iunie a acestui an, FACIAS a solicitat Ministerului Sănătăţii să prezinte public soluţiile pentru evitarea unei noi crize în tratamentul cu imunoglobulină, ca urmare a crizei majore cu care s-a confruntat România în 2017.

De asemenea, în cadrul plenului CES de joi, FACIAS a solicitat Ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să ia măsuri pentru alocarea fondurilor necesare pentru rezolvarea situaţiei grave semnalate de zeci de teatre care se află în prezent în imposibilitatea practică de a mai funcţiona.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns