Ministrul Sănătăţii a cerut DSP-urilor să informeze populaţia despre ce înseamnă coronavirusul

Stiri

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a avut pe 25 februarie o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi din municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19.

Victor Costache a cerut ca reprezentanţii DSPurilor să informeze populaţia la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecţie cu coronavirus şi despre măsurile de igienă care trebuie urmate. Ministrul a discutat cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică modul de implementare a setului de măsuri care a fost decis luni seara de Guvern în cadrul Comitetului Naţional de Urgenţă.

Astfel, conform MS, la sosirea pe teritoriul României toţi călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localităţi din Italia, dar şi persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia şi Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

“Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel şi cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de reprezentanţii Institutului de Sănătate Publică şi transmise în timp util. Tot la institut va funcţiona un telverde care va putea fi apelat de cei interesaţi să obţină măsuri suplimentare despre noul tip de infecţie cu coronavirus”, a reamintit Costache, care a subliniat, în finalul videoconferinţei, că nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancţiona conform art. 352 din Codul penal. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns