In atentia unitatilor sanitare care furnizeaza servicii medicale pacientilor diagnosticati cu boala cronica de rinichi stadiile 1-5

Stiri

Potrivit reglementarilor art. 2 alin. (1) – (3) din Ordinul ministrului sanatatii nr. 1562/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Registrului pacientilor cu boala cronica de rinichi in stadiul de predializa, publicat in Monitorul Oficial nr. 1091/2018, toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate care furnizeaza servicii medicale pacientilor diagnosticati cu boala cronica de rinichi stadiile 1-5 au obligatia de a raporta datele pentru acesti pacienti in registrul national de predializa si de a respecta prevederile actului normativ mai sus mentionat.

(1) Medicii în specialitatea nefrologie care îşi desfaşoara activitatea în cadrul unitaţilor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boala cronica de rinichi stadiile 1-5 vor fi obligaţi sa raporteze datele în Registrul naţional de predializa, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Medicii în specialitatea nefrologie care îşi desfăşoara activitatea în cadrul unitaţilor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacienţii diagnisticaţi cu boala cronica rinichi stadiile 1-5 vor prescrie medicaţie specific acestei patologii doar pacienţilor înscrişi în Registrul naţional de predializa.
(2) Atribuţiile prevazute la alin.(1) vor fi prevazute în fişa postului medicului în specialitatea nefrologie care îşi desfaşoara activitatea în cadrul unitaţilor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacienşii diagnosticaţi cu boala cronica de rinichi stadiile 1-5.
(3) Unitaţile sanitare care furnizeaza servicii medicale pentru pacienţii diagnosticaţi cu boala cronica de rinichi stadiile 1-5 sunt obligate sa raporteze datele în Registrul naţional de predializa, în condiţiile prezentului ordin şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Lasă un răspuns