În perioada 9-11 aprilie 2021, va avea loc în mediul virtual Conferința Națională de Neuroștiințe Moderne “Terapia Durerii și Tulburări de Mișcare”. În cadrul acestui eveniment, va fi marcată și ziua de 11 Aprilie – Ziua Internațională a Pacientului cu Parkinson.

Congrese

În perioada 9-11 aprilie 2021, va avea loc în mediul virtual Conferința Națională de Neuroștiințe Moderne “Terapia Durerii și Tulburări de Mișcare”. În cadrul acestui eveniment, va fi marcată și ziua de 11 Aprilie – Ziua Internațională a Pacientului cu Parkinson.

Ziua internațională a pacientului cu Parkinson este sărbătorită anual cu scopul creșterii nivelului de informare în ceea ce privește maladia Parkinson și al impactului acesteia asupra individului, familiei și societății.

În Iași sunt peste 3.000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson. Accesul la informații în limba română este foarte dificil, comunitatea pentru acești bolnavi nu exista până acum, iar sălile de sport/recuperare pentru această maladie lipsesc cu desăvârșire. Durerea cronică severă neuropată, privită în trecut ca un simptom, este o problemă majoră și reprezintă o prioritate a sistemului de sănătate la nivel mondial și în special european. Și în România se fac pași timizi dar siguri și pacienții beneficiază de tratamente inovatoare cu tehnici de neuromodulare. Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este principalul Centru din țară, unde pacienții primesc tratament performant începând din anul 2014.

Organizatorii evenimentului sunt: Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, Asociația Română de Algeziologie Intervențională, Asociația de luptă împotriva Bolii Parkinson, Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului, Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Anatomie, Asociația Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania, Asociatia Română de Radiologie Dento Maxilo Facială, Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași, Consiliul Județean Iași și Ateneul Național din Iași.

Tematica științifică va aborda următoarele subiecte de interes major pentru toți participanții și anume:

  • Boala Parkinson între psihiatrie și neurologie
  • Importanța activității fizice și ce înseamnă “sport cu prescripție medicală”
  • Opțiuni terapeutice în boala Parkinson avansată
  • Tehnologiile de înaltă performanță în tratamentul durerii cronice neuropate
  • Tango terapia și rolul său în recuperarea pacienților cu boala Parkinson
  • De la gimnastica energetică la alchimia internă (prin Tai Chi Qigong).

Știința nu ia pauză indiferent de vremuri. Principala problemă a lumii de azi este aceea a adaptării la noile vremuri. Prin urmare, tema generală propusă a acestei conferințe va fi: “Provocări și controverse pentru pacienții cu Parkinson în vremuri de pandemie”. Viața ni s-a schimbat mult și continuă să ni se schimbe. Am devenit mai solidari și asa trebuie să rămânem.

Pandemia de COVID-19 a transformat spațiul virtual într-o nouă realitate care poate compensa momentan restricțiile impuse întâlnirilor în persoană, față în față, transformând Conferința Națională de Neuroștiințe Moderne “Terapia Durerii și Tulburări de Mișcare” într-o experiență atractivă online, astfel că în scurt timp ne pregătim de această incursiune științifică în mediul virtual.

Personalități de marcă din domeniul medical precum și din rândul pacienților cu Parkinson vor fi alături de noi toți pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog viu menit să clarifice diverse teme de discuție specifice bolii Parkinson.

Programul științific al evenimentului va include sesiuni de prezentări orale și de e-postere. Suntem convinși că schimbul de informații despre Boala Parkinson va suscita interesul unui număr mare de colegi.

Evenimentul reprezintă o confirmare că orașul Iași a devenit un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚA & NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.

REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!

Cu aleasă prețuire,

Șef Lucrări Dr. Lucian EVA

Președinte Conferință 2021

ÎNREGISTRARE ȘI TAXE

Data limită pentru înregistrare: 9 aprilie 2021.

TAXE DE PARTICIPARE:
Medic Primar & Specialist: 600 lei. (Certificat cu credite EMC – CMR)
Medic Rezident: 400 lei. (Certificat cu credite EMC – CMR)
Student: 150 lei. (Certificat de participare)<br
Alte categorii: 250 lei. (Certificat de participare)
Pacient cu Parkinson: GRATUIT. (Certificat de participare) 

TAXELE DE PARTICIPARE INCLUD:
Mapa, Pix si Broșura Evenimentului – Printate
Suportul de curs alcătuit din prezentări (video, power point, pdf)
Certificatul de participare cu credite EMC din partea Colegiului Medicilor din România
Certificat de participare fără credite EMC
Certificat de Speaker

ACCES

Accesul la lucrările în online ale conferinței se va face în baza formularului de înregistrare completat de fiecare participant în parte precum si de plata taxei de participare.

OBS: Pentru Pacienții cu Boala Parkinson, membri ai Asociației de Luptă Împotriva Bolii Parkinson / Grupul Antiparkinson Laleaua Iașiului, participarea la lucrările online ale Conferinței de Neuroștiințe este gratuită, în baza completării online a formularului de înregistrare la eveniment și transmiterea lui către organizatori.

Expedierea kit-ului de eveniment se va face prin curier rapid către fiecare participant în parte, iar costurile cu transportul vor fi suportate de organizatori. 

Speakerii Invitați/Lectorii Invitați care doresc Certificatul de Speaker precum și Certificatul cu Credite EMC, eliberat de Colegiul Medicilor din România, au obligația de a se înregistra la eveniment completând formularul de înregistrare online, iar la observații, vor trece Speaker Invitat.

Autorii/coautorii de lucrări care doresc Certificatul de Speaker precum și Certificatul cu Credite EMC eliberat de Colegiul Medicilor din România, au obligația de a se înregistra la eveniment și de a plăti taxa de participare, completând formularul de înregistrare online, iar la observații, vor trece autor/coautor/titlul lucrării.

CONFIRMARE ÎNSCRIERE

Toți participanții înscriși la eveniment, după înregistrare și plata taxei de participare, vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii, precum și de validare a datelor necesare expedierii kit-ului cu materialele de eveniment prin curier rapid (adresa de livrare, numar de telefon).

Informații detaliate despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: www.neurostiinte.com.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

 

 

Lasă un răspuns