Raspunsuri la întrebări despre implantul dentar

Articole

Implanturile dentare reprezintă practic înlocuitori artificiali pentru rădăcinile dentare. Acesta este de obicei fabricat din titan sau aliaje de titan. Suprafața implantului dentar poate fi acoperită cu diferite substanțe pentru a-i crește stabilitatea și osteointegrarea și există mai multe tipuri de implanturi dentare, dar cele contemporane au forme tronconice sau cilindrice, la fel ca rădăcina dentară naturală.

Una dintre cele mai întâlnite întrebări este legată de durata unei proceduri de implant dentar total.

Deci, cât durează o procedură de implant dentar total?

Înainte ca procedura de implantare să aibă loc, chirurgul trebuie să se asigure că există suficient maxilar disponibil pentru plasarea implanturilor. Dacă sunt necesare tehnici speciale, cum ar fi altoirea oaselor, acest lucru ar putea întârzia procesul cu 3 luni sau până la 2 ani. Odată ce osul maxilarului este confirmat ca fiind suficient de dens și gros, implanturile pot fi plasate iar dinții protetici pot fi fixați pe implanturi.

Aceasta este adesea o procedură cu o durată de 2 zile, dar la centrele de implant dentar complet echipate, procedura poate fi terminată în doar câteva ore. În acest caz, pacienții sosesc dimineața pentru a fi începută procedura și pleacă în aceeași după-amiază cu un set complet de dinți implantați. Dacă chirurgul este calificat în tehnica implantului zigomatic iar un pacient ce suferă de pierderi osoase caută un arc superior al dinților, procesul de altoire a osului poate fi inutil. În aceste cazuri, procesul poate fi scurtat de la luni până la o singură zi.

Deși un nou zâmbet poate fi dat într-o singură zi, este necesară o perioadă de aproximativ o jumătate de an pentru ca procesul de osteointegrare (procesul natural al osului care fuzionează cu implanturile) să se maturizeze. Dinții protetici acrilici vor fi atașați la implanturile dentare până la completarea osteointegrării și apoi vor fi așezați dinții permanenți.

Este dureroasă operația de implant dentar?

Întrucât va avea loc anestezia generală, nu veți simți dureri în timpul procedurii de implant dentar. La sfârșitul procedurii, în timp ce sunteți încă adormit, chirurgul vă va amorți gura cu medicamente dureroase de lungă durată care previn disconfortul timp de câteva ore după ce vă treziți. De asemenea, vi se va administra un medicament contra durerii pe bază de rețetă pentru utilizare acasă, deși majoritatea pacienților declară că nu au nevoie de ele.

Ce pot mânca după operația de implant dentar?

După procedură, un beneficiar al implantului va fi supus unei diete moi, pentru a permite maturarea procesului de vindecare a implantului. O dietă moale poate include următoarele alimente: Fructe și legume moi, tofu, peşte, ouă, supe cu bucăți mici de carne, orez și paste, iaurt și înghețată. În general, este acceptat orice poate fi tăiat cu ușurință cu o furculiță. Alimentele masticabile, cum ar fi friptura sau alimentele care necesită forță pentru a mușca, cum ar fi un măr, pot provoca o presiune prea mare asupra implanturilor în procesul de vindecare. De asemenea, alimentele cu bucăți mici, libere, cum ar fi floricele de porumb, cresc riscul blocării alimentelor și provocării infecției.

Cât timp după implanturile dentare pot mânca normal?

Un beneficiar de implant dentar se poate aștepta să revină la o dietă normală după aproximativ 6 luni de vindecare. După 6 luni, implanturile din titan trebuie să fie fuzionate corespunzător cu osul maxilarului și gata să funcționeze cu puterea unui dinte natural.

De ce am nevoie de 2 seturi de dinți? În procedura dvs. all-in-one-day, veți fi echipat cu un set de dinți acrilici „test-drive” pentru a fi folosiți în timp ce implanturile se vindecă. Setul de testare a dinților acrilici este fixat pe implanturi, astfel încât să se simtă foarte asemănător cu dinții naturali și sănătoși. După 6 luni, veți primi propriul set definitiv și definitiv de dinți din zirconiu.

Iată de ce chirurgii orali aleg să dea un set acrilic înainte de setul Zirconiu:

1. Pentru a permite timp pentru vindecare: Deoarece au avut loc implanturi noi de titan, osul are nevoie de timp pentru a se îmbina corespunzător cu implanturile. Dinții acrilici au greutate redusă, punând mai puțin tensiunea pe implanturile de vindecare. Acrilicul are, de asemenea, calități de absorbție a șocurilor care ajută la prevenirea deteriorării implantelor în timpul perioadei de vindecare.

2. După procedura dvs., gingiile se vor micsora în timp ce se vindecă. După 6 luni, veți avea nevoie de un arc remontat pentru a se potrivi corect cu linia maxilarului. În caz contrar, poate apărea un decalaj între arc și gingii, lăsând loc pentru blocarea alimentelor, ceea ce poate duce la infecții.

3. Pentru a vă potrivi corect: Pe măsură ce mestecați și puneți presiune pe noii dinți, este posibil să găsiți zone care nu se simt bine și care trebuie ajustate. Dinții din acril sunt mai ușor de reglat decât dinții din zirconiu. Acest proces de ajustare a dinților vă va ajuta să determinați exact cum să proiectați și să vă potriviți dinții permanenți de zirconiu.

4. Pentru a obține nuanța potrivită: este posibil să aveți nevoie de ceva timp pentru a decide ce nuanță a dinților vi se potrivește cel mai bine. Această perioadă de așteptare vă va ajuta să decideți dacă doriți o nuanță ușor mai deschisă sau ușor mai închisă.

Am suficient os pentru implanturi dentare?

Dacă vi s-a spus că nu puteți obține implanturi dentare din cauza pierderii osoase la nivelul maxilarului superior, procedura de implant zigomatic vă poate permite să obțineți zâmbetul dorit într-o singură zi. Această procedură este concepută special pentru pacienții cu pierderi osoase severe care caută un arc superior superior al dinților atașați permanent. Majoritatea chirurgilor orali nu au experiență în plasarea implantului zigomatic.

Ce șanse de reușită au implanturile dentare?

98% Dintre implanturile dentare pot varia în funcție de rata de succes în funcție de materialele utilizate, experiența chirurgului, locația plasării implantului și întreținerea acestuia. Cu toate acestea, implanturile care sunt plasate de chirurgi cu experiență experimentată și sunt construite cu materiale de calitate superioară ar trebui să dureze o viață întreagă. Din acest motiv, procedura de implant dentar este una dintre cele mai sigure și previzibile proceduri din stomatologie. Implanturile rareori nu reușesc, dar îngrijirea slabă la domiciliu sau o lovitură accidentală a feței pot perturba vindecarea adecvată.

Implanturile dentare sunt soluția permanentă, ideală pentru pierderea și cariile dentare. Cei care sunt în favoarea protezelor dentare o fac adesea pentru costuri mai mici deși totuși plătesc prețul disconfortului și alunecării ocazionale, ducând la jenă sau vorbire neclară. Implanturile dentare de calitate, care sunt plasate de un chirurg cu experiență și sunt întreținute corespunzător au o rată de succes de 98% pentru a nu se pierde niciodată. În plus, implanturile întăresc structura maxilarului așa cum o fac dinții naturali.

Protezele dentare nu adaugă întăriri oaselor maxilarului și permit deteriorarea continuă. Acest lucru duce la deformarea regiunii inferioare a feței. Cu toate acestea, înainte și după fotografiile pacienților cu implant dentar, se observă adesea o îmbunătățire a structurii maxilarului.

Intră pe site-ul DentFactory pentru a afla mai mult detalii despre implanurile dentare sau despre stomatologie în general, pe site-ul afișat mai jos.

DentFactory

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns