Însemne pe toate spitalele din România. Vor fi vizibile și vor arăta calitatea serviciilor medicale din fiecare unitate

Stiri

Pacienţii vor afla înainte să intre într-un spital care este calitatea serviciilor medicale din unitatea respectivă. Din toamnă, vor apărea însemne pe spitalele care au fost acreditate sau care se află în curs de acreditare. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, pentru a fi vizibile.

Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi a fost acreditat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate anul trecut.

Angajaţii instituției au verificat tot atunci când au mers în control. De la protocoale, la respectarea drepturilor pacienţilor. Spitalul a fost încadrat în categoria trei de acreditare. Adică are la dispoziţie 24 de luni ca să rezolve neregulile.

Din toamnă, pacienţii vor şti asta înainte să intre în unitatea medicală. Toate spitalele care au fost acreditate sau se află în proces de evaluare pentru acreditare vor fi marcate.

Însemnul va fi afişat la intrarea în unitatăţile medicale la o înălţime de un metru şi jumătate, 2 metri, astfel încât pacienţii dar şi oamenii care trec pe stradă să îl vadă. Spitalele nu vor avea voie să scrie doar „acreditat ANMCS”, ci trebuie să precizeze şi care este categoria de acreditare.

Din cele 180 de spitale evaluate în ciclul doi de către Autoritate, 29 au fost acreditate cu recomandări. 10, cu rezerve. Iar 11 nu au fost acreditate. Până la mijlocul anului 2021, trebuie evaluate alte 455.

Ordinul e pus în dezbatere publică. Ar urma să intre în vigoare în această toamnă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns