Investiție majoră pentru dotarea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu

Stiri

Salvați Copiii România a alocat fonduri de peste 100.000 de euro, pentru extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții medicale eficiente, Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) – secția pediatrie, al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București (INSMC).

Anual, în cadrul compartimentului de primiri urgențe primesc îngrijire medicală aproximativ 50.000 de copii, în condițiile în care capacitatea compartimentului era pentru 20.000 de pacienți. În vederea asigurării unor condiții optime de tratament, a fost nevoie de o investiție prioritară, care a presupus crearea unui spațiu nou dedicat triajului, renovarea, utilarea și echiparea completă a CPU, conform standardelor actuale în domeniu. Implicarea Salvați Copiii în acest proiect susține efortul medicilor de a acorda tratament tuturor pacienților. În urma investiției, peste 50.000 de copii anual vor putea beneficia de o intervenție sigură și rapidă.

Compartimentul deservește cazuri din toată țara, fiind tratați copii cu diferite patologii precum boli respiratorii acute sau cronice (fibroză chistică, astm bronșic), afecțiuni digestive, patologii          neonatale, afecțiuni genetice și metabolice, imunodeficiențe, boli reumatismale. În CPU se asigură îngrijiri medicale de urgență: resuscitare, stabilizare, tratament de urgență, monitorizarea funcțiilor vitale, analize de urgență, consultații.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a motivat prioritatea de a aloca fonduri pentru sistemul sanitar: „Dotarea secției CPU a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu a fost o provocare contra-cronometru, pentru că îngrijirea optimă a copiilor este o urgență și face parte din prioritațile noastre, mai ales în contextul actual, care vulnerabilizează suplimentar sistemul medical românesc”.

Astfel, au fost achiziționate echipamente medicale performante: monitoare, instrumentar medical (foarfeci și pense chirurgicale, ace abord intraosos etc.), sondă ecografică, oftalmoscop, otoscop, aparate de aerosoli, cântare, lămpi de examinare, manechin resuscitare copil cu EKG și echipamente necesare păstrării medicamentelor și sterilizării. Totodată, a fost modernizat sistemul de informare a pacienților.

De asemenea,  pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos micilor pacienți, cu implicarea artiștilor Cristina Militaru și Gabriel Daradici și a voluntarilor Salvați Copiii, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite.

Dr. Gabriela Bar, Șef secție CPU: „Extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe era necesară pentru creșterea calității actului medical și respectarea standardelor de lucru în CPU. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru implicare, lucrările de modernizare realizate și echipamentele donate vor contribui major în stabilirea unui diagnostic rapid și adecvat și la o mai bună relaționare cu pacientul și cu familia acestuia.

Salvați Copiii mulțumește donatorilor și anunță că Fondul de urgență pentru sprijinirea  imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde sunt centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns