Ioan Nani: Consumăm anual 650 milioane de cutii de medicamente şi doar 100 de milioane sunt produse local

Stiri

Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi, al treilea cel mai mare producător de medicamente din România, spune că industria farma din România produce doar o mică parte din necesarul de medicamente.

„Industria pharma nu produce decât o mică parte din necesarul de medicamente, din 650 milioane de cutii de medicamente consumate într-un an în România, doar 100 milioane sunt produse local“, a spus Ioan Nani în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din eco­nomie. Fabricat în România.

Industria farma are nevoie de investiţii pentru dezvoltarea producţiei locale astfel încât să poată asigura o parte mai mare din necesarul de medicamente. Ioan Nani este de părere că industria farmaceutică din România are un potenţial semnificativ, iar pe lângă dezvoltarea producţiei locale, această industrie are nevoie de investiţii în cercetare şi astfel România ar putea trimite la export mai multe medicamente.

„Evoluţia acestei crize va influenţa perspectiva oamenilor şi va trebui să reconsiderăm anumite politici naţionale, să punem pe primul loc politica de siguranţă şi securitate naţională”, spune Ioan Nani, citat de Ziarul Financiar.

În 2019, producătorul ieșean de medicamente a înregistrat o cifră de afaceri de 390 milioane lei, un plus de aproape 7% faţă de anul anterior.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns