La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat astăzi în ședința de Guvern Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Iași.

Stiri

Conform actului normativ, viitorul spital va avea o structură de 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi. Costul construcției și a echipamentelor medicale din dotare se va ridica la peste 500 milioane de euro cu TVA.

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamăși copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.

“Aprobarea indicatorilor tehnico economici ai spitalului din Iași înseamnă că avem cale liberă pentru depunerea cererii de finanţare la Bruxelles. Pe 28 mai, la Cluj, va fi o dezbatere publică privind acordul de mediu, urmând ca în două săptămâni să primim în sfârşit acel acord de mediu pentru construcția spitalului regional de aici, ca mai apoi să putem aproba și aici indicatorii tehnico-economici în comisia interministerială. Și pentru spitalul de la Craiova obţinerea acordului de mediu se va face în cursul lunii iulie”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns