Lista spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu coronavirus a fost publicată în Monitorul Oficial

Stiri

Lista spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu coronavirus în Scenariul 4 al epidemiei, în care România a intrat aseară, după ce s-a depășit pragul de 2.000 de cazuri (2.109) a fost publicată pe 31 martie în Monitorul Oficial.

Ordinul nr. 533/2020, emis de Ministerul Sănătății prevede reducerea cu până la 80% a internărilor programate, precum intervenţiile chirurgicale programate pentru pacienţii cronici în unităţile sanitare cu paturi din centrele universitare, şi până la 50% faţă de luna februarie activitatea din ambulatorii.

Se va efectua o instruire documentată, precum şi una practică, cu tot personalul pentru utilizarea adecvată a echipamentelor individuale de protecţie şi se va analiza necesitătea detaşării medicilor cu specialitatea boli infecţioase din unităţile sanitare care nu au secţii de boli infecţioase (din cabinetele de boli infecţioase etc.) în secţiile sau spitalele de boli infecţioase.

Totodată, ordinul nr. 533/2020 emis de Ministerului Sănătății prevede că 52 de spitale din țară vor trata pacienți cu coronavirus, cu 36 de spitale în plus față de cele de până acum.

Lista completă a spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu coronavirus : https://legestart.ro/lista-spitalelor-care-vor-prelua-pacienti-infectati-cu-coronavirus-fost-publicata-astazi-monitorul-oficial/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns