Locuinţe, la cheie, pentru tinerii medicii rezidenţi. Zeci de specialişti în Sănătate s-au mutat în case noi

Stiri

Condiții mai bune de muncă și de trai pentru tinerii medici rezidenți. Pe lângă salarizarea inadecvată, aceștia se confruntă adesea cu problema locuinței, costurile chiriei fiind mari în centrele universitare. Pentru ca aceștia să nu fie tentați să părăsească țara, Ministerul Sănătății continuă programul de construcție de locuințe pentru specialiștii din Sănătate.

În Brăila, 31 de medici tineri vor locui în condiții decente în noul bloc ANL, construit special pentru ei, un imobil de trip p+3 cu 31 de apartamente. Proiectul a costat peste 2,7 milioane de lei, lucrările fiind finanţate de Agenţia Naţională de Locuinţe.

Ministrul Sănătății, prezent la inaugurare, a precizat că își dorește, astfel, ca cele 80 de posturi libere ale unității sanitare să fie ocupate cât mai repede.

Adrian Tiron este constănțean și s-a specializat în chirurgie pediatrică. A venit la Brăila să profeseze și pentru că nu avea unde să locuiască a stat mai mult în spital. Acum, va primi un apartament confortabil, peste drum de unitarea sanitară. Spune că îi place mult ceea ce va face și își va aduce și familia aici.

La Bistrița,  autoritățile au investit în sistemul de sănătate 30 de milioane de euro, iar numărul medicilor tineri care au venit în oraș a crescut. Pentru cei 30 de medici, angajați în ultimele 18 luni, a fost ridicat un bloc cu 20 de apartamente. Chiria este de 10 ori mai mică decât pe piața liberă.

Următoarea investiție majoră pentru sistemul de sănătate din Bistrița este în valoare de 49 de milioane euro, sumă care va fi folosită pentru extinderea Spitalului Județean de Urgență.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

 

Lasă un răspuns