Ludovic Orban: Am asigurat capital de lucru pentru UNIFARM; au fost alocate 1,15 miliarde de lei pentru materiale și echipamente

Stiri

„Am asigurat capital de lucru pentru UNIFARM pentru a fi mai eficientă în derularea tuturor achizițiilor necesare pentru susținerea activității la nivelul Ministerului Sănătății, Direcțiilor de Sănătate Publică, spitalelor, diferitelor structuri care au nevoie de tot ce este necesar în organizarea activității”, a anunțat premierul Ludovic Orban într-o declarație de presă după ședința de guvern în cadrul căreia s-au stabilit noi măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit Ministerului de Finanțe, UNIFARM va primi 1,15 miliarde de lei, pentru a cumpăra materiale și echipamente sanitare necesare în contextul pandemiei de COVID-19. Fondurile reprezintă un împrumut pe șase luni din venituri rezultate din privatizare. Suma este de peste 7 ori mai mare decât bugetul total al companiei pentru anul în curs, care a fost stabilit la 159,6 milioane de lei. La începutul acestei luni, UNIFARM a adus câteva milioane de măști și zeci de tone de dezinfectanți.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns