Ludovic Orban: Nu avem lipsă în privinţa niciunuia dintre medicamentele necesare pentru tratarea COVID-19

Stiri

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că, la ora actuală, în privinţa medicamentelor necesare tratamentului aplicat pentru COVID-19 lucrurile sunt “foarte bune” şi nu lipseşte niciunul dintre medicamentele necesare pentru astfel de tratamente.

“În ceea ce priveşte tratamentul pentru COVID, am avut momente în care am fost aproape de limita de tratare şi am făcut şi în acest sens eforturi de a găsi toate mijloacele pentru a achiziţiona tratamentele cu Plaquenil, Kaletra şi alte tratamente necesare. De asemenea, în urma unei donaţii, punem la punct sistemul de donare de sânge de la pacienţi vindecaţi pentru obţinerea de plasmă, prin cele trei plasmografe care au fost donate către Ministerul Sănătăţii şi, la ora actuală, putem să spunem că lucrurile sunt foarte bune, că nu avem lipsă în privinţa niciunuia dintre medicamentele necesare pentru tratarea COVID”, a declarat Ludovic Orban, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a punctat că politicile aplicate de Guvern în privinţa exportului de medicamente şi-au dovedit efectul. “De asemenea, am luat măsuri care nu au fost populare, dar care şi-au dovedit efectul, am interzis exportul paralel de medicamente, de asemenea, am interzis exportul unor echipamente şi dispozitive necesare în bătălia COVID şi, de asemenea, şi pentru alte categorii de medicamente pentru care exista risc de a se ajunge într-o situaţie de penurie, măsură care şi-a dovedit efectele”, a mai afirmat Orban. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns