Apel public al Societății de Stomatologie Estetică din România și a asociațiilor medicilor stomatologi cu privire la de modul în care se vor derula următoarele alegeri pentru structurile de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România

Stiri

APEL PUBLIC: Alegeri Transparente la “Colegiul Medicilor Stomatologi din România”

SOCIETATEA DE STOMATOLOGIE ESTETICĂ DIN ROMÂNIA (SSER), 

ASOCIAȚIA MEDICILOR CU PRACTICĂ PRIVATĂ DIN ROMÂNIA (AMSPPR),  

SOCIETATEA MEDICILOR DIN COLECTIVITĂȚILE DE COPII ȘI TINERI, 

ASOCIAȚIA MEDICILOR STOMATOLOGI DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI, 

ASOCIAȚIA MEDICILOR STOMATOLOGI GALAȚI și 

PATRONATUL MEDICILOR STOMATOLOGI DIN ROMÂNIA 

Inițiem demersul comun și invităm medicii stomatologi din România să se alăture acțiunii noastre, pentru a garanta respectarea dreptului de a alege și a fi aleși în organele de conducere de la nivelul structurilor teritoriale şi/sau naţionale ale organismului profesional Colegiul Medicilor Stomatologi din România.  

La 29 iunie 2023 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 591 Decizia nr. 6/2CN/2023 privind organizarea alegerilor membrilor organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România şi privind aprobarea Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, care urmează să intre în vigoare la 1 octombrie 2023.  

Această decizie, ca  și regulamentul electoral au ajuns să fie adoptate de COLEGIUL MEDICILOR STOMATOLOGI DIN ROMÂNIA în aceeași manieră ca și DECIZIILE 4/2CN/2023 și 5/2CN/2023 care au restrâns dreptul de liberă practică pentru medicii stomatologi, cu o lipsă totală de transparența și fără consultarea corpului profesional. 

Urmare a demersurilor comune și a petiției “Împreună pentru pacienții noștri”, semnată de 8.523 persoane, Ministerul Sănătății a decis să  desemneze observatori în cadrul colegiilor profesionale cu ocazia următoarelor alegeri, manifestându-și astfel preocuparea cu privire la legalitatea și corectitudinea alegerilor. 

Având în vedere îngrijorările legitime față de modul în care se vor derula următoarele alegeri pentru structurile de conducere ale CMSR, susținem următoarele garanții necesare pentru a avea un proces electoral corect și transparent: 

1.     Modificarea regulamentului electoral, astfel încât să se permită asociațiilor profesionale, legal constituite, să aibă dreptul de a desemna individual reprezentanți, cu calitatea de observatori, atât la alegerile locale (pentru fiecare județ în parte), cât și la alegerile naționale, pe parcursul întregului proces electoral (inclusiv în cadrul procesului de numărare a voturilor); 

2.     Accesul acestor observatori pe parcursul întregului proces de votare (inclusiv în cadrul procesului de numărare a voturilor) la următoarele alegeri ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR); 

3.     Supravegherea audio și video a procesului de numărare a voturilor. 

Cei peste 20 de mii de medici stomatologi din România merită să beneficieze de o reprezentare corectă, deschisă a intereselor lor legitime. 

SOCIETATEA DE STOMATOLOGIE ESTETICĂ DIN ROMÂNIA (SSER), 

ASOCIAȚIA MEDICILOR CU PRACTICĂ PRIVATĂ DIN ROMÂNIA (AMSPPR), 

SOCIETATEA MEDICILOR DIN COLECTIVITĂȚILE DE COPII ȘI TINERI, 

ASOCIAȚIA MEDICILOR STOMATOLOGI DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI, 

ASOCIAȚIA MEDICILOR STOMATOLOGI GALAȚI și 

PATRONATUL MEDICILOR STOMATOLOGI DIN ROMÂNIA. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .