Precizări privind suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgență București de către ANMCS.

Stiri

Suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgență București de către Autoritătea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) este o măsură administrativă, care nu afectează funcționalitatea unității spitalicești și nici derularea contractul cu CNAS. Această autoritate coordonează Registrul Național al Evenimentelor Adverse Asociate Asistenței Medicale (RN-EAAAM). Măsura a fost activată de către conducerea Spitalului Clinic de Urgență București ca urmare a necomunicării către ANMCS, în termenul legal de 24 de ore a evenimentului nefericit din 22 decembrie 2019, în care o pacientă a ars pe masa de operație.

Procedura suspendării acreditării este activată în premieră, această posibilitate fiind introdusă în decembrie 2019, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al ANMCS.
Conform acestui regulament, spitalul are obligația ca în 5 zile de la suspendare, managerul unității să prezente un plan de măsuri pentru remedierea elementelor ce au dus la apariția evenimentului advers. În termen de 30 de zile, va urma o vizită de lucru cu experți ANMCS pentru a verifica stadiul implementării planului de măsuri și dacă rezultatele sunt pozitive, președintele autorității poate emite ordin de ridicare a suspendării acreditării.

Spitalul Floreasca va funcționa normal și va asigura asistența medicală de urgență în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă și după. Ministerul Sănătății salută echipele de profesioniști din sălile de operații și personalul medical din spital pe care-l asigură de tot suportul necesar.

”Nu am pus niciodată la îndoială calitatea medicilor din Spitalul Florească. Sunt niște profesioniști. Acel incident din sala de operație nu reprezintă un stigmat pe frontispiciu unității spitacilești. Cauzele acestuia trebuie analizate cu atenție, pentru a se lua măsurile corecte, ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple. Spitalul Floreasca rămâne aceiași unitate de elită, unde cei mai buni specialiști asigură urgențele în capitală, 24 de ore din 24, iar pacienții trebuie să știe ca aici sunt în siguranță”, a declarat secretarul de stat, conf.dr. Horațiu Moldovan.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns