Preşedintele Comisiei de Sănătate, Florin Buicu: Pandemia va opri globalizarea

Stiri

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Florin Buicu, a declarat că pandemia de coronavirus va opri globalizarea, deoarece închiderea graniţelor va afecta producţia de medicamente.

“Pandemia va opri globalizarea, pentru că România, uşor-uşor, a renunţat la capacităţile de producţie şi vorbim aici inclusiv de producţia de materie primă pentru fabricile de medicamente, mă refer şi la alte categorii – materiale sanitare, dezinfectanţi, dar iată că pentru medicamente nu avem capacităţi de producţie pentru materie primă, China şi India fiind producători pentru 70-80% din materia primă la nivel mondial pentru medicamente”, a declarat deputatul Florin Buicu, într-o dezbatere online pe DC News.

El a precizat că există fabrici în România care produc şi care ar putea exporta medicamente, dar închiderea graniţelor le va bloca. “În perioada următoare, foarte multe graniţe vor fi închise, pe de o parte apare o problemă legată de importul medicamentelor pentru categoriile de pacienţi care au nevoie de aceste medicamente şi aici mă refer inclusiv la medicamentele pentru pacienţii cu Covid. Toată lumea caută disperată medicamente, dar România încă nu a emis comenzile pentru cantităţile necesare de medicamente”, a spus Buicu.

Deputatul a mai spus că nu au existat, până la acest moment, măsuri de protecţie a celor care lucrează în lanţul de producţie – distribuţie medicamente şi că nu există planuri în cazul în care foarte mulţi dintre aceştia îşi iau concediu. “Dacă ne gândim la protecţia persoanelor care lucrează în capacităţile de producţie, respectiv de distribuţie şi farmacii, pentru că dacă ne referim la tot lanţul, vedem că în prima linie a luptei cu Covid sunt şi farmaciştii şi nu am avut nişte măsuri ferme, astfel încât să existe o distribuţie a materialelor de protecţie şi dezinfectanţilor, inclusiv la nivelul farmaciilor. (…) Nu am văzut nişte excepţii de încurajare a producătorilor, astfel încât, pentru această perioadă, să primească inclusiv ajutor de stat”, a adăugat Florin Buicu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns