Primăvara Dermatologică Ieșeană – prima școală de dermatologie din mediul virtual

Stiri

Cea de-a IX-a ediție a evenimentului Primăvara Dermatologică Ieşeană va avea loc în perioada 13-18 iulie, cursurile, conferințele și workshop-urile urmând a se derula online. Iniţiativa acestui eveniment aparţine prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, şi este organizată, an de an, de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Colegiului Medicilor şi a Colegiului Farmaciştilor din Iaşi.

Ediția din acest an îi are ca și co-președinți pe prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi) și prof. univ. dr. Simona Roxana Georgescu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București). Preşedinţi de onoare sunt nume consacrate ale lumii medicale – prof. univ. dr. Andrew Nicolaides (Marea Britanie), prof. univ. dr. Torello Lotti (Italia), dr. Niazi Kushrow (S.U.A.), prof. univ dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi) și prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, Președintele Societății Române de Dermatologie (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București).

Și-au anunțat prezența peste 100 de lectori naționali și internaționali, specialiști reputați în domeniile lor de expertiză și peste 2.500 de participanți, interesați să afle cele mai noi informații din domeniul medical. La conferință va susține prelegeri valoroase și Secretarul General al Societății Române de Dermatologie, dr. Alin Nicolescu.

„Această decizie a fost luată în urma unor serioase dezbateri între Comitetul de Organizare al PDI, lectori naționali și internaționali ai PDI, membri de vază ai Societății Române de Dermatologie, parteneri din industria farmaceutică, participanți ai PDI și membri ai autorităților medicale și academice. Vă promitem, ca în fiecare an, că vom construi împreună un program ştiinţific elitist, de neegalat, demn de o manifestare complexă şi de referinţă, ce integrează afecţiunile dermatologice în patologia generală umană”, a spus prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu.

În dialog cu participanții va intra și renumitul profesor Andrew Nicolaides (Marea Britanie), cunoscut ca și „părintele bolii venoase cronice” și care, de această dată, va prezenta o lucrare despre efectele infecției cu Covid 19 asupra patologiei venoase. „Este un eveniment științific ce oferă o oportunitate amplă de discuție și de actualizare a investigațiilor și practicilor actuale. Specialiștii români au multe de oferit. Mă aștept la o conferință remarcabilă și foarte stimulantă”, a punctat prof. univ. dr. Andrew Nicolaides.

„Toate conferințele și simpozioanele vor fi stocate în memoria evenimentului timp de o lună. Participanții vor avea posibilitatea revederii sau conectării la cursurile PDI oricând vor dori, timp de 30 de zile. Astfel, vor putea parcurge întreaga agendă a conferinței, acesta fiind un alt avantaj incontestabil al ediției online”, a explicat prof. univ. dr. Daciana Elena Brănișteanu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns