Ludovic Orban: Guvernul nu doreşte să reinstituie restricţii, dar va lua orice măsură se impune

Stiri

Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie în lupta împotriva epidemiei, dar dacă va fi nevoie, va lua orice măsură se va impune, a afirmat premierul Ludovic Orban, transmiţându-le cetăţenilor că “virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în existenţa sa”.

El a spus că în ultimele luni au avut loc campanii organizate cu scopul de a-i determina români să nu creadă în existenţa virusului. “De la începutul epidemiei împreună – cetăţenii români, autorităţile – au făcut eforturi fără precedent, au suportat privaţiuni şi s-au implicat responsabil în asigurarea stăvilirii epidemiei. Ar fi păcat de tot efortul nostru dacă acum, când suntem din nou în pericol, solidaritatea, respectul faţă de semeni, responsabilitatea faţă de societate şi faţă de fiecare dintre cetăţenii români nu revin în comportamentul comun. Din păcate, ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte regulile pe care le-am stabilit, să ignore pericolul şi vedem că, din păcate, aceste campanii au dus la consecinţe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut”, a afirmat Orban.

El a spus că ar fi păcat ca, atunci când o majoritate a societăţii respectă regulile şi se protejează, să nu se acţioneze pentru ca “aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există coronavirus” să nu pună în pericol întreaga societate, dezvoltarea economică şi locurile de muncă.

“Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie.Guvernul nu doreşte să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, pentru că şi aşa economia românească şi nu numai românească, ci economia ţărilor europene, a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic.(…) Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viaţa românilor, pe de altă parte, vreau să spun clar că, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor”, a menţionat Ludovic Orban.

Premierul le-a transmis cetăţenilor că virusul nu iartă pe nimeni. “Virusul nu iartă pe nimeni, nu iartă nici pe aceia care nu cred în existenţa virusului. Dacă cineva ignoră regulile, neglijează şi se expune îmbolnăvirii, atunci când se îmbolnăveşte, nu se pune în pericol numai pe el, ci şi pe cei dragi. Atunci când te îmbolnăveşti rişti să-i îmbolnăveşti pe cei dragi ţie.(…) Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră şi nu credeţi de acest virus sau credeţi că acest virus nu e periculos, vă rog să vă pese de fratele dumneavoastră, mama dumneavoastră, de tatăl dumneavoastră, copilul dumneavoastră, prietenii dumneavoastră, colegii dumneavoastră. Doar împreună, solidar şi respectând reguli simple, stabilite de specialişti, (…) doar împreună putem să readucem lucrurile la normal şi putem să luptăm eficient cu epidemia. Am încredere că fiecare român va înţelege acest moment de cumpănă şi va înţelege că doar prin comportamentul responsabil şi corect faţă de semenii săi va depinde succesul în lupta contra epidemiei”, a mai spus premierul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns