Producătorii Internaţionali de Medicamente solicită măsuri pentru asigurarea continuităţii serviciilor de vaccinare

Stiri

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente solicită autorităţilor să adopte măsuri urgente – una dintre acestea fiind asigurarea continuităţii serviciilor de vaccinare în conformitate cu Programul Naţional de Vaccinare şi recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – „pentru a evita riscul izbucnirii de noi crize epidemiologice în perioada pandemiei COVID-19”.

ARPIM mai solicită şi adoptarea în regim de urgenţă a Legii vaccinării pentru a creşte capacitatea sistemului naţional de vaccinare şi pentru a reduce povara bolilor prevenibile prin vaccinare.

„Prin adoptarea Legii vaccinării şi, ulterior, prin definirea legislaţiei secundare se creează premisele legislative pentru vaccinarea pe tot parcursul vieţii, inclusiv prin elaborarea legislaţiei secundare”, afirmă ARPIM într-un comunicat de presă transmis cu prilejul Săptămânii Mondiale a Imunizării, care este marcată în fiecare an în ultima săptămână a lunii aprilie.

Reprezentanţii ARPIM susţin că programele de imunizare de rutină trebuie menţinute atât timp cât permit măsurile de luptă împotriva COVID-19.

„În timp ce comunitatea medicală îşi pune speranţele în descoperirea cât mai rapidă a unui vaccin împotriva COVID-19, la nivel global şi european, companiile farmaceutice lucrează continuu pentru a găsi vaccinuri, soluţii de diagnostic şi tratamente, însă procesul este unul de durată. Potrivit datelor oficiale, mai multe vaccinuri se află în prezent deja în faza I a studiilor clinice (studiu pe oameni) şi alte peste 60 se află în stadiul de evaluare preclinică. În mod normal, perioada de dezvoltare a unui vaccin este de 12-15 ani. (…) Companiile centrate pe inovaţie şi cercetare medicală, multe din ele membre ARPIM, au anunţat deja o serie de colaborări şi investiţii pentru identificarea unor soluţii rapide pentru cercetare, testare şi pentru opţiunile de producţie a vaccinurilor. Pentru a reflecta toate aceste eforturi, ARPIM a lansat campania ‘Bătălia COVID-19, în laborator’, informaţiile putând fi accesate la: https://arpim.ro/category/covid-19/”, se arată în comunicat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns