Refluxul gastroesofagian și remedii naturale

Articole

Afecțiunea numită Reflux Gastroesofagian (RGE) poate provoca senzații neplăcute în piept, gât sau gură, ceea ce poate fi destul de incomod. Această problemă apare atunci când acidul din stomac pătrunde în esofag, determinând simptome precum arsuri la stomac și dificultăți de înghițire. În acest articol, vom explora mai detaliat ce este refluxul gastroesofagian, precum și unele remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Refluxul gastroesofagian și remedii naturale

Afecțiunea numită Reflux Gastroesofagian (RGE) poate provoca senzații neplăcute în piept, gât sau gură, ceea ce poate fi destul de incomod. Această problemă apare atunci când acidul din stomac pătrunde în esofag, determinând simptome precum arsuri la stomac și dificultăți de înghițire.

În acest articol, vom explora mai detaliat ce este refluxul gastroesofagian, precum și unele remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Ce este refluxul gastric ?

Refluxul gastroesofagian reprezintă urcarea sucului gastric din stomac în esofag.

Umflarea excesivă a stomacului ca urmare a unei mese copioase sau scăderea tonusului sfincterului ca urmare a administrării unei substanțe iritante.

Poziția culcat favorizează urcarea sucului gastric.

Poate mierea de manuka să prevină refluxul gastroesofagian ?

Da ! Poate ameliora simptomele și poate evita administrarea medicamentelor. Haideți să înțelegem unde poate interveni și cum ne poate ajuta.

Multe persoane tratează refluxul gastric cu medicamente. Există produse inovatoare, care întăresc mecanismele cu rol de barieră ale stomacului și esofagului.

Astfel se restabilesc funcțiile fiziologice ale acestora și este restabilit echilibrul dintre secreția de acid și capacitatea de protecție a mucusului care învelește mucoasa.

Afecțiunea deseori devine cronică și administrarea medicamentelor devine un stil de viață.

În aceste cazuri, mierea de manuka poate fi o alternativă pentru medicamente.

Cum ajută mierea de manuka ?

Mierea este de 125,9 ori mai vâscoasă decât apa distilată, așa că este utilă în prevenirea refluxului gastroesofagian.
Mierea de Manuka vindecă daunele din țesuturi și căptușeală.

Cum acționează mierea de manuka?

Mierea de Manuka poate fi utilă în tratarea refluxului gastroesofagian prin mai multe mecanisme de acțiune.

În primul rând, mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene puternice datorită prezenței factorului de activitate non-peroxidic (NPA), care poate ajuta la combaterea bacteriei Helicobacter pylori. Aceasta este o bacterie care poate fi prezentă în stomac și care poate agrava simptomele refluxului gastroesofagian.

În al doilea rând, mierea de Manuka poate ajuta la protejarea și acoperirea mucoasei esofagiene împotriva efectelor negative ale acidului din stomac, datorită proprietăților sale vâscoase. Această acțiune poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor precum arsuri la stomac și dureri în piept.

În plus, mierea de Manuka poate avea și efecte antiinflamatorii și antioxidante, care pot ajuta la reducerea inflamației din esofag și la vindecarea daunelor în țesuturi și căptușeală.

În general, mierea de Manuka poate fi o alternativă naturală eficientă la medicamentele prescrise pentru tratarea refluxului gastroesofagian, în special în cazurile în care administrarea lor devine un stil de viață.

Atentie, NU NEGLIJATI !

Este important să știm că radicalii liberi pot contribui la procesul de îmbătrânire și pot duce la apariția bolilor cronice. De aceea, este important să fim conștienți de proprietățile alimentelor pe care le consumăm și de modul în care acestea pot ajuta la prevenirea daunelor provocate de radicalii liberi.

Mierea este o sursă naturală bogată de proprietăți antibacteriene și antivirale. Mierea crudă poate ucide bacteriile și ciupercile și conține un antiseptic natural. Calitatea medicală a fost dovedită prin tratarea problemelor de stomac, precum diareea, gastrita, ulcerul și refluxul gastric.

Mierea de Manuka are o acțiune inovatoare, datorită proprietăților sale protectoare și antiinflamatorii. Aceasta poate ajuta la menținerea integrității mucoasei gastrice și esofagiene și la combaterea iritației cauzate de radicalii liberi sau alți agenți iritanți.

Beneficiile mierei de Manuka fac din aceasta o soluție ideală ca alternativă la medicamentele prescrise pentru tratarea afecțiunilor corelate cu aciditatea. Aceasta poate ajuta la ameliorarea simptomelor, prevenirea daunelor prin eliminarea radicalilor liberi, reducerea inflamației esofagului și acoperirea mucoasei esofagiene, protejând-o. De asemenea, mierea de Manuka este o formulă BIO, 100% naturală și poate fi administrată împreună cu alte tratamente tradiționale, timp îndelungat și cu un grad ridicat de siguranță, cu excepția cazurilor de contraindicații.

Înainte de a consuma, Citeste articolul despre cele 6 Contraindicații ale mierii de manuka.

Cum să administrezi mierea pentru a trata refluxul gastric ?

Există mai multe modalități prin care poți administra mierea pentru a trata refluxul gastric. Iată câteva opțiuni:

  1. Consumă miere de Manuka pură: Poți consuma o lingură de miere de Manuka pură, de două-trei ori pe zi, înainte de mese sau atunci când simți disconfort gastric.
  2. Amestecă mierea de Manuka cu apă: Poți amesteca o lingură de miere de Manuka cu apă caldă sau fierbinte și să o consumi ca o băutură. Poți adăuga și o felie de lămâie pentru a îmbunătăți gustul.
  3. Adaugă miere de Manuka în ceai: Poți adăuga o lingură de miere de Manuka în ceaiul preferat, precum ceaiul de mușețel sau cel de mentă.
  4. Folosește mierea de Manuka ca îndulcitor: Poți înlocui zahărul sau alte îndulcitori cu miere de Manuka în rețetele tale de desert sau în băuturile răcoritoare.

Este important să alegi o miere de Manuka de înaltă calitate și cu un nivel ridicat de factor de activitate non-peroxidic (NPA), care indică conținutul de proprietăți medicinale ale mierii. De asemenea, este important să discuți întotdeauna cu medicul tău înainte de a utiliza miere de Manuka sau orice alt remediu natural pentru tratarea refluxului gastroesofagian.

Exemplu consumator

  • 2 lingurite pe zi (una dimineata si una seara) iar la recomandarea amicului meu, am luat cu vreo 10-15 minute inainte de mancare si lichide de fiecare data
  • dupa 3-4 zile SURPRIZA, am inceput sa ma simt mult mai bine!
  • dupa 1 luna nu am mai avut NIMIC! INCREDIBIL! Insa, am continuat pe o perioada de 2 luni, ca sa fiu sigur.

Concluzie, daca vreti sa scapati de reflux gastroesofagian, va recomand Manuka Health MGO 400+, borcanul de 500grame, din care sa luati 2 lingurite pe zi asa cum am luat eu. Bineinteles ca trebuie mers si la doctor pentru o opinie profesionala dar la nivel de discutie de la un prieten la altul, la mine a functionat!

Înainte sa te decizi, citește despre cele 33 Beneficii ale mierii de manuka.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .