România elaborează Strategia Națională de Digitalizare în Sănătate și Planul de Acțiune

Stiri

Ministrul Sănătății, Dr. Alexandru Rafila și Secretarul de Stat, Dr. Alexandru Rogobete au descris obiectivele generale si cele specifice pentru elaborarea primei strategii naționale de digitalizare în sănătate, aliniată cu liniile de finanțare europeană disponibile până în 2030. Cu sprijinul experților OMS în domeniul serviciilor digitale de sănătate și asistență medicală, participanții au discutat problemele-cheie din România, precum și activitățile care trebuie întreprinse pentru realizarea acestei strategii.

“Digitalizarea sistemului medical reprezintă o tranziție importantă către utilizarea celor mai moderne tehnologii. Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina și alte soluții digitale de management clinic vor duce la creșterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătățirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului și a planificării resurselor în sănătate. Mulțumim tuturor experților și instituțiilor partenere pentru implicare în elaboararea primei strategii naționale pentru digitalizarea sistemului medical din România”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Prin PNRR, în colaborare cu World Health Organization Office for Romania a avut loc prima întâlnire a Grupului Tehnic de Lucru pentru elaborarea Strategiei Naționale de Digitalizare în Sănătate și a Planului de Acțiune pentru România, reunind instituțiile relevante din domeniul medical și cel al digitalizării.

“400 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizare. Au fost deschise apelurile de proiecte pentru dezvoltarea sistemului digital al CNAS și cel pentru digitalizarea a minim 200 de spitale. Termenul de depunere al proiectului este 28 august. La mijlocul lunii august se vor lansa alte douã apeluri de proiecte pentru dezvoltarea sistemului de telemedicină la nivel național și digitalizarea MS și a subordonatelor. Un alt pas important este alinierea sistemului medical digital din România la standardele Comisiei Europene pentru conectarea la Spațiul European Digital”, a declarat dr. Rogobete Alexandru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Continuăm să lucrăm împreună pentru a consolida accesul la sistemele de sănătate prin utilizarea tehnologiei digitale!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .