Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost recunoscut având calitatea de „Centru de expertiză în domeniul bolilor renale rare”

Stiri

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost recunoscut de către Ministerul Sănătăţii ca având calitatea de „Centru de expertiză în domeniul bolilor renale rare”.

Aceasta recunoaştere se datorează Secţiei de Nefrologie şi Ambulatoriului de Genetică Medicală.

„Acest centru reprezintă, în primul rând, o încununare a dezvoltării medicale la nivelul SCJU şi a colaborării multidisciplinare – Nefrologia şi Genetica Medicală, pilonii centrali cu care au contact pacienţii, ulterior, prin complexitatea patologiei, se completează abordarea afecţiunii prin managementul de caz cu diverse specialităţi implicate atât in diagnostic, cât şi în urmărirea pacienţilor: anatomie patologică, diagnostic molecular, imagistică, cardiologie, diabet zaharat, hematologie, gastroenterologie, reumatologie, chirurgie vasculară, obstetrică ginecologie ş.a.m.d.”, precizează coordonatorul Centrului de Expertiză, Dimitrie Siriopol.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, 80% din bolile rare sunt cu determinism genetic.

„Sperăm la o aprofundare a colaborării cu USV pentru a îmbunătăţi metodele de diagnostic din punct de vedere molecular. Colaborarea dintre cei doi parteneri va avea in vedere analizarea ADN-ului prin secvenţiere pentru identificarea şi caracterizarea efectelor mutaţiilor determinate de boli rare renale”, a adăugat Siriopol.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .