Medicul Mircea Beuran, audiat la Poliția Capitalei: Se fac analize, tot felul de anchete. Sunt lucruri care nu sunt adevărate în ceea ce mă privește

Stiri

Medicul Mircea Beuran a fost audiat, vineri, la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, iar la ieșirea din instituție a fost întrebat de jurnaliști cine este persoana vinovată de producerea incendiului de pe masa de operație de la Floreasca, el spunând că „se fac analize, tot felul de anchete”.

Mircea Beuran a fost audiat în calitate de martor în dosarul deschis de Poliția Capitalei în cazul femeii de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație. El a stat la Poliția Capitalei aproximativ trei ore și a venit însoțit de un avocat.

La ieșirea de la audieri, medicul a fost întrebat de jurnaliști cine este este responsabil de incendiul de la Floreasca, iar Beuran a răspuns: „Se fac analize, tot felul de anchete. Așteptați să se obțină un rezulat final. Nu am cum să am o opinie atâta timp cât eu nu am fost acolo. Sunt filmări”.

Totodată, sursa citată a explicat că „substanța dezinfectantă am lămurit-o, că furazolidonul are în compoziția lui elementul care aduce alergia”. Precizarea a fost făcută în contextul în care ministrul Sănătății a precizat, recent, că femeia nu era alergică la iod, motiv pentru care nu se justifică folosirea unui alt dezinfectant.

„Sunt lucruri care nu sunt adevărate în ceea ce mă privește”, le-a mai spus Mircea Beuran jurnaliștilor.

Polițiștii au primit în cursul zilei de joi ți raportul Ministerului Sănătăți însă acest raport nu poate constitui o probă este foarte importantă audierea tuturor persoanelor implicate.

Medicul Mircea Beuran a ajuns, vineri dimineața, înainte de ora 10.00, la sediul Poliției Capitalei. El a fost audiat până în jurul orei 13.00, în cazul femeii de 66 de ani care ars pe masa de operație de la Spitalul Floreasca, în cadrul dosarului penal deschis de organele judiciare.

În același dosar, în cursul acestei săptămâni au fost audiați mai mulți membri ai echipei operatorii, între care asistente și medicul rezident care ar fi folosit o cantitate prea mare de dezinfectant, fapt ce a dus la izbucnirea flăcărilor pe trupul femeii.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 s-au sesizat din oficiu și fac cercetări penale în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi fost ars în sala de operație de la Spitalul Floreasca, conform unui comunicat al instituției. Magistrații de la această unitate de parchet fac cercetări și în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație și apoi a murit.

În plus, și Ministerul Sănătății verifică dacă un al doilea pacient a ars în blocul operator de la Floreasca și circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns