Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a fost reacreditat, după 11 ani, pentru prelevarea de organe şi ţesuturi

Stiri

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a obţinut acreditarea pentru prelevarea de organe şi ţesuturi, după 11 ani în care acest document nu a mai fost solicitat de conducerea de la acea vreme, a anunţat managerul unităţii medicale, Gabriel Lazany.

“Am primit decizia de acreditare a SJU Bistriţa pentru prelevarea de organe şi ţesuturi. Prin decizia nr. 49 a Agenţiei Naţionale de Transplant din 25 octombrie, SJU Bistriţa este unitate medicală acreditată. Am încheiat procesul de acreditare, l-am făcut într-un timp relativ scurt. Noi, după ce doamna ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut declaraţia, la inaugurarea secţiei de ATI, că toate spitalele judeţene vor fi obligate să îşi facă această acreditare, nu am mai aşteptat să apară o legislaţie în acest sens, de obligativitate, am pregătit documentaţia. Documentaţia, să ştiţi, a fost partea cea mai complicată de pregătit de către spital, a fost coordonată de către Serviciul de management al calităţii din cadrul SJU. În luna septembrie, am înaintat documentaţia spre verificare. Am trecut cu brio prin toate etapele, a fost şi comisia de verificare pe teren, iar din data de 25 octombrie suntem acreditaţi”, a spus Lazany.

Vechea acreditare a spitalului a expirat în anul 2008. “Noi am fost acreditaţi până în anul 2008. (…) Conducerea de la vremea respectivă nu a solicitat reînnoirea acreditării şi nu a depus documentaţia pentru reacreditare”, a precizat managerul SJU Bistriţa.

Activitatea de prelevare de organe şi ţesuturi din cadrul spitalului bistriţean va fi coordonată de asistentul-şef şi un medic, ambii din cadrul Secţiei ATI. De asemenea, a fost formată şi o echipă de suport, alcătuită din cinci medici specializaţi în chirurgie generală, chirurgie estetică şi reparatorie, ortopedie şi oftalmologie.  Managerul SJU Bistriţa a adăugat că le-a sugerat celor de la Agenţia Naţională de Transplant să realizeze un material video care să fie prezentat familiilor posibililor donatori, în care să fie explicată procedura şi beneficiile acesteia, astfel încât să fie încurajată donarea de organe la nivel naţional. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns