Conf. Dr. Anca Pantea Stoian: Lipsa Registrului Național de Diabet este o piedică în eficientizarea politicii de sănătate în diabet

Stiri

Peste 15 experți europeni au fost prezenți recent la Haga, în Olanda, pentru agrearea și semnarea Declarației comune „Diabetes in Europa: How can we turn the tide”. Aceasta presupune o serie de măsuri practice bazate pe dovezi științifice în legătură cu defazarea recomandărilor ghidurilor de specialitate și aplicarea lor de către medici în viața reală.

Este binecunoscut că sunt în permanență o serie de recomandări sub formă de ghiduri referitoare la managementul pacientului cu diabet, dar de cele mai multe ori este apropape imposibil să poți să le asimilezi pe toate și să le apici în practica de zi cu zi. De aceea, grupul de experți reunit la Haga au gândit această declarație tocmai pentru simplificarea procesului de evaluare și tratament al pacientului cu diabet, proces ce ar trebui să fie facil și usor de asimilat de toți medicii”, a declarat Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, vicepreședintele Comisiei Naționale de Diabet și Boli Metabolice din Ministerul Sănătății, prezentă la reuniune.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook

Lasă un răspuns