Spitalul Judetean de Urgenta Zalău a primit cea mai înaltă categorie de acreditare acordată unui spital din România

Stiri

Spitalul Județean de Urgență Zalău, unitate medicală din subordinea Consiliului Județean Sălaj, a fost acreditat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate în categoria a II-a, ce reprezintă cel mai mare grad de acreditare obținut de spitalele din România (în contextul în care, până la acest moment, niciun spital din România nu a fost încadrat în categoria I de acreditare).

„Recunoștința mea se îndreaptă către managerul SJU Zalău, directorul medical, precum și către toți cei implicați în procesul de acreditare, pentru modul exemplar în care au pregătit acest examen atât de important pentru sistemul medical din județul Sălaj. Rezultatele obținute îmi întăresc convingerea că Spitalul Județean este condus de profesioniști, că medicii își fac pe deplin datoria și că, la nivelul județului, cetățenii beneficiază de serviciile uneia dintre cele mai bune unități sanitare.

Faptul că Spitalul din Zalău a dobândit al doilea cel mai mare punctaj în rândul spitalelor județene de urgență demonstrează angajamentul ferm în a oferi îngrijire medicală de înaltă calitate. În numele cetățenilor și al meu personal, mulțumesc întregii echipe pentru munca, profesionalismul și dăruirea de care dă dovadă zi de zi și o asigur de tot sprijinul în proiectele viitoare”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are o structură complexă de specialităţi medico-chirurgicale dispuse în 13 secţii, cu 25 de compartimente (12 compartimente în cadrul secţiilor şi 13 compartimente de sine stătătoare). Dintre acestea, 17 secţii şi compartimente sunt unice la nivel judeţean.

Unitatea medicală are 753 de paturi pentru spitalizare continuă şi 30 de paturi pentru spitalizare de zi, repartizate în cele şase clădiri diferite în care funcţionează, amplasate pe teritoriul municipiului Zalău.

În perioada 2011-2013, ca urmare a unui amplu proiect demarat în octombrie 2011 de Consiliul Judeţean Sălaj (prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională), spitalul a fost reabilitat şi modernizat. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .