Proiect privind digitalizarea spitalelor aflate în administrarea ASSMB

Stiri

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect privind digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

“Se aprobă proiectul ‘Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti’. (…) Se aprobă proiectul pilot ‘Digitalizarea Spitalului Clinic Colentina’. (…) Se aprobă elaborarea studiului de fezabilitate privind proiectul ‘Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti’”, prevede proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

Potrivit raportului de specialitate pentru aprobarea proiectului, digitalizarea în sănătate este una dintre priorităţile Primăriei Municipiului Bucureşti pentru perioada imediat următoare.

“Ţinând seama de contextul epidemiologic COVID-19, digitalizarea este cu atât mai oportună cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital. (…) Astfel, se va diminua riscul de contaminare prin manipularea documentelor în format letric (…). În egală măsură, fiind un sistem de management integrat/centralizat, va fi facilitat accesul la informaţii în timp real cu privire la situaţia mişcării pacienţilor (saloane, paturi), la consumul de materiale sanitare, medicamente, starea de sănătate a pacienţilor internaţi, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt”, prevede sursa citată.

Potrivit acesteia, digitalizarea va ajuta personalul medical să monitorizeze pacienţii. Obiectivul proiectului de digitalizare îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale din cadrul spitalelor aflate în administrarea ASSMB prin automatizarea/eficientizarea fluxurilor medicale, siguranţa datelor pacienţilor, telemedicina/asistenţa medicală la distanţă/second opinion şi interconectare, stipulează raportul de specialitate.

“Dezvoltarea unui sistem informatic integrat de e-sănătate va contribui la debirocratizarea, îndepărtarea duplicării datelor medicale, asigurarea informaţiilor medicale relevante ale unui pacient, îndepărtarea datelor redundante din sistem, creşterea eficienţei personalului medical şi administrativ, îmbunătăţirea procesului de furnizare de servicii medicale şi, în consecinţă, evitarea unor erori. În plus, va permite accesarea securizată a informaţiilor medicale de către personalul medical (second opinion) aflat la distanţă, pentru eventuale situaţii speciale care impun un astfel de mod de lucru”, prevede sursa citată.

Potrivit acesteia, costurile programului pilot vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate şi a unei analize cost beneficiu. Proiectul de digitalizare se bazează pe procese optimizate şi automatizate construite pe o infrastructură/mediu tehnologic care are la bază echipamente IT&C interconectate. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns