Tătaru: Am discutat cu reprezentanţii Agenţiei Medicamentului pentru a putea readuce sau aduce pe piaţă molecule noi

Stiri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că a discutat cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România să fie reluate studii clinice pentru a putea aduce pe piaţă molecule noi.

“Noi chiar am discutat cu cei la Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pentru a relua tot ce înseamnă studii şi a putea readuce sau aduce pe piaţă molecule noi. (…) Noi am făcut evaluarea în acest mod. O să vedeţi în următoarea perioadă şi o schimbare de structură şi o schimbare de conducere la nivelul Agenţiei Naţionale Medicamentului prin prisma atât a studiilor, a preţurilor, cât şi a evaluării prezenţei medicamentelor pe piaţă şi soluţiilor pe care le putem găsi”, a spus Tătaru în cadrul dezbaterii online “Inovaţia medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de DC Media Group.

Potrivit acestuia, MS pregăteşte mai multe ordine de ministru pentru molecule inovative.

“Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, pregătim mai multe ordine de ministru al Sănătăţii pentru tot ce înseamnă molecule inovative, le avem în discuţie cu tot ce înseamnă producători şi importatori de medicamente, cât şi biosimilare. Suntem în momentul în care trebuie o schimbare şi cred că am vazut-o cu toţii, trebuie o schimbare şi în industria farma şi tot ce înseamnă piaţa de medicamente, în condiţiile în care avem o cerere şi în care pacientul în acest moment este dispus să plătească şi un preţ mai mare, dar să se găsească pe piaţă”, a arătat ministrul.

El a spus că în următoarea perioadă aşteaptă o reevaluare în ceea ce priveşte “punctaj şi condiţii de investigaţii”.

“În următoarea perioadă aşteptăm o reevaluare la tot ce înseamnă punctaj şi condiţii de investigaţii, în ce măsură putem acorda în acest moment o telemedicină şi în ce măsură pacientul trebuie să fie faţă în faţă, modul în care putem face spitale dedicate şi în acelaşi timp şi programările care trebuie să le urmărim atât ca medici specialişti, cât şi ca medici de familie, să ducem parcursul acestui pacient cronic până la sfârşit în evaluările lui periodic”, a mai afirmat ministrul.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns