Novo Nordisk lansează în România un nou medicament inovativ cu administrare o dată pe săptămână pentru tratamentul diabetului de tip 2

Stiri

Ozempic ® (semaglutida injectabilă cu administrare o dată pe săptămână), una dintre cele mai recente inovații ale companiei Novo Nordisk în gestionarea diabetului, oferă pacienților cu diabet de tip 2 reduceri superioare și semnificative din punct de vedere clinic ale glicemiei și ale greutății corporale,pe lângă beneficiile cardiovasculare dovedite.
Novo Nordisk, companie farmaceutică inovativă globală,lider global în diabet, anunță disponibilitatea în România, începând cu luna octombrie 2020,a unui nou tratament inovativ cu administrare convenabilă pentru pacienți și cu rezultate demonstrate în controlul diabetului de tip 2.
Ozempic ® este indicat pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 2 insuficient controlat, ca tratament adjuvant la dietă și exerciții fizice, în asociere cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat (potrivit protocolului terapeutic aprobat prin ordin al Ministrului Sănătății).

„Peste jumătate dintre persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2 nu prezintă un control eficient al afecțiunii, având risc de complicații; în medie, ei petrec mai mult de șapte ani cu un diabet insuficient controlat cu medicamente pe cale orală, înainte de a schimba tratamentul cu unul mai adecvat. De aceea, este foarte important ca pacienții români să aibă acces la soluții terapeutice inovative, care să le permită un bun control al bolii și implicit o calitate a vieții superioară”, a declarat Prof. Dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
„Să putem oferi pacienților un medicament inovativ, precum Ozempic ® , cu administrare o dată pe săptămână, obținând control glicemic superior, reducerea greutății corporale și beneficii cardiovasculare dovedite, este un mare pas înainte în gestionarea acestei afecțiuni complexe”, a mai spus Prof. Dr. Romulus Timar.

„Suntem mândri că Ozempic ® este acum disponibil pentru tratarea pacienților români cu diabet de tip 2. Novo Nordisk este un partener de încredere pentru medicii diabetologi și pentru pacienții români cu diabet, lider în diabet, oferind un portofoliu complet de soluții pentru controlul diabetului și cercetând continuu pentru a aduce noi inovații în această arie
terapeutică”, a declarat Dr. Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România.
Aprobarea Ozempic ® în Europa și în România se bazează pe rezultatele SUSTAIN, un program global de dezvoltare clinică care cuprinde 10 studii de fază 3, incluzând peste 10.000 de persoane adulte cu diabet de tip 2. Rezultatele studiilor au demonstrat în mod constant:

 Reduceri superioare ale glicemiei și ale greutății corporale față de toate
medicamentele folosite drept comparatori în studii, inclusiv Trulicity (dulaglutidă),Bydureon (exenatidă cu eliberare prelungită), Victoza (liraglutidă), Lantus (insulină glargin 100 unități/ml) și Januvia (sitagliptin). 
 Până la 80% dintre persoanele tratate cu Ozempic ® au atins ținta de tratament stabilită de Asociația Americană a Diabetului (ADA), de HbA1c sub 7,0%. 
 Într-un studiu pe doi ani care a evaluat efectul cardiovascular, Ozempic ® administrat o dată pe săptămână și adăugat la terapia standard a redus riscul cardiovascular cu 26% față de terapia standard în asociere cu placebo, la pacienții cu risc cardiovascular ridicat. 

„Ozempic ® este tratamentul antidiabetic administrat o dată pe săptămână care aduce împreună eficacitatea superioară față de medicamentele folosite drept comparatori în studii și beneficiile cardiovasculare dovedite. Când diabetul de tip 2 este bine controlat, riscurile care pun în pericol viața pacienților și complicațiile potențial fatale pot fi reduse”, a declarat
Dr. Alexandru Ionel, Director Medical Novo Nordisk România.
În România, Novo Nordisk este o companie implicată activ, construind parteneriate solide cu asociațiile de pacienți, cu societățile medicale și cu factorii de decizie, pentru a învinge diabetul. Acest lucru poate fi atins prin acțiuni de prevenție, prin acces la tratamentul potrivit pentru fiecare pacient, prin acțiuni de educare și informare.

O nouă opțiune terapeutică pentru controlul diabetului de tip 2, disponibilă pacienților români

Diabetul de tip 2 este o afecțiune complexă. Peste jumătate din pacienți sunt
expuși riscurilor de complicații din cauză că boala nu este adecvat controlată. În România, se estimează că aproximativ 2 milioane de persoane au diabet diagnosticat și nediagnosticat. 1 Dintre aceștia, 823.280 de persoane sunt tratate în cadrul Programului Național de Diabet Zaharat. Novo Nordisk, companie farmaceutică inovativă globală, lider în diabet, anunță extinderea portofoliului produselor pentru diabet disponibile în România, prin introducerea pe piață a unei noi soluții inovative pentru
controlul diabetului de tip 2.

Soluția terapeutică a fost introdusă în lista medicamentelor
compensate și este disponibilă pe bază de prescripție medicală, conform recomandării medicului specialist, în condițiile stabilite prin protocolul terapeutic aprobat de Ministerul Sănătății.
Diabetul de tip 2 este o afecțiune complexă. Se dezvoltă atunci când corpul unei persoane nu poate utiliza în mod eficient sau nu poate produce suficientă insulină, care ajută la reglarea concentrației de glucoză din sânge. Fără insulină, glucoza se acumulează în sânge și, cu timpul, provoacă leziuni ale organelor vitale și poate duce la probleme grave de sănătate. 3
„Peste jumătate dintre persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2 nu prezintă un control eficient al afecțiunii, având risc de complicații; în medie, ei petrec mai mult de șapte ani cu un diabet insuficient controlat cu medicamente pe cale orală, înainte de a schimba tratamentul cu unul mai adecvat stadiului evolutiv al afecțiunii. De aceea, este foarte important ca pacienții români să aibă acces la soluții terapeutice inovative, care să le
permită un bun control al bolii și implicit o calitate a vieții superioară”, a declarat Prof. Dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Să putem oferi pacienților medicamente inovative, cu administrare o dată pe săptămână, obținând control glicemic superior, reducerea greutății corporale și beneficii cardiovasculare dovedite, este un mare pas înainte în gestionarea acestei afecțiuni complexe”, a mai spus Prof. Dr. Romulus Timar.

„Suntem mândri că putem pune la dispoziția pacienților români cu diabet de tip 2 noi opțiuni de tratament. Novo Nordisk este un partener de încredere pentru medicii diabetologi și pentru persoanele cu diabet din România, lider în diabet, oferind un portofoliu complex de soluții pentru controlul diabetului și cercetând continuu pentru a aduce inovații în această arie terapeutică”, a declarat Dr. Cecilia Radu, Director General
Novo Nordisk România.
În România, Novo Nordisk este o companie implicată activ, construind parteneriate solide cu asociațiile de pacienți, cu societățile medicale și cu factorii de decizie, pentru a învinge diabetul. Acest lucru poate fi atins prin acțiuni de prevenție, prin acces la tratamentul potrivit pentru fiecare pacient, prin acțiuni de educare și informare.

Despre Ozempic ®
Ozempic ® (semaglutidă injectabilă administrată o dată pe săptămână) este un nou analog al peptidei 1 asemănătoare glucagonului uman (GLP-1) care a fost dezvoltat pentru tratamentul diabetului de tip 2. Ozempic ® stimulează secreția de insulină și inhibă secreția de glucagon într-o manieră dependentă de glucoză, scăzând în același timp apetitul și consumul de alimente. De asemenea, Ozempic ® reduce riscul cardiovascular prin modificarea progresiei aterosclerozei (acumularea de depozite grase în artere), precum și prin reducerea tensiunii arteriale, a nivelului de lipide și a greutății. 
În cadrul programului de studii clinice SUSTAIN, Ozempic ® s-a dovedit a avea un profil de siguranță bun și a fi bine tolerat.Reacțiile adverse cele mai frecvent raportate au fost tulburări gastro-intestinale, inclusiv greață, diaree și vărsături. În general, aceste reacții au fost ușoare sau moderate ca severitate și de natură tranzitorie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

 

Lasă un răspuns