Unifarm a achizitionat testele PCR din Coreea de Sud direct, fara intermediari

Stiri

Compania Națională UNIFARM face precizări referitoare la informațiile apărute în presă legate de achizția de teste făcute de o companie din Iasi.

Unifarm SA nu are nici o legatură cu acea achiziție și nici cu firma citată în presă. Unifarm a achiziționat teste PCR acum o săptămână, dar direct de la un ALT producator din Coreea de Sud, fără nici un intermediar.

Prețul de achiziție a fost de 7,5 euro/test. Compania a achiziționat 200 000 teste, și a păstrat opțiunea să mai achiziționeze înca 1,8 milioane de teste, dacă va fi nevoie de ele. De asemenea a finalizat procedura pentru a achiziționa și 100000 de kituri de extracții manuale și 100 000 de kituri de extracții automate, împreună cu 40 de extractoare semi automate.

Prima livrare va pleca marți 24 Martie, când vor fi trimise prin transport aerian DHL( mai rapid decât transportul militar) un numar de 200 000 teste PCR, 20000 kituri de testare manuale, și cele 40 extractoare.

”De asemenea ne bucurăm să vă anunțăm și alte achiziții ale Unifarm. Suntem extrem de constienți de lipsurile existente și ni s-a comunicat situația din sistemul medical la ora actuală și suntem alături de colegii nostri și facem eforturi deosebite să găsim stocuri sau producție pe piața internaționala. În acest moment stocurile aproape au disăarut.

Piața este înăbușită de firme intermediare care “golesc rafturile” și revând apoi guvernelor. Însă atât cu sprijinul mai multor voluntari, cât și pe canale diplomatice, am reușit să securizăm pentru Romania o parte din necesarul de echipamente al țării.

De luni,16 martie orele 15, de cand Unifarm a fost capitalizată masiv de Guvern, mica noastra echipa a reusit să lucreze zi și noapte și să achiziționeze o parte din echipamentele atat de necesare în aceste momente printre care si: – 24 milioane de măști tip chirurgical; – 2 milioane măști tip FFP2/N95. Sperăm ca luni,23 martie, să mai semnăm achiziția a încă 5,6 milioane); – 50 000 teste rapide; – 20 de teste PCR; – 30 000 combinezoane și încă 1,9 milioane comandate; – 90 ventilatoare; – acestea și multe altele au termen de livrare săptămâna 23-29 martie sau imediat după. Vrem să le mulțumim în special voluntarilor care au sărit în ajutor.

Este un sentiment de solidaritate în rândul celor care sunt pe front. Chiar dacă nu luptăm în spitale alaturi de colegii noștri, vă asigurăm că ducem un adevarat război pe frontul achiziților, unde competiția este extrem de acerbă. Și simțim că va deveni si mai acerba. Dar reușim.”, a declarat Adrian Ionel, director general CN Unifarm SA.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns