România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar

Stiri

România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar, cu titlu gratuit, în lupta împotriva COVID -19.

Guvernul României a aprobat în data de 11.06.2020, Hotărârea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea acordării de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru UCRAINA.

Conform actului normativ, bugetul Ministerului Sănătății este suplimentat cu suma de 8 500 000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Fondurile vor fi utilizate pentru achiziția medicamentelor, dezinfectanților, dispozitivelor medicale, echipamente medicale şi materialelor sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19 și care vor reprezenta ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Ucraina.

Acest sprijin are la bază Acordul încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Sănătății din Ucraina în domeniul sănătății și știintelor medicale din data de 29 martie 1996 și aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1075/1 noiembrie 1996 pentru aprobarea Acordului de cooperare în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale dintre Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Ucraina, semnat la Ismail la 29 martie 1996, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 287 din 13 noiembrie 1996.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns