Victor Costache: În România sunt aproximativ 2.000 de locuri de terapie intensivă

Stiri

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că în România sunt aproximativ 2.000 de locuri de terapie intensivă, însă dacă situaţia privind infecţiile cu noul tip de coronavirus va evolua, va fi declanşat un plan “ulterior de măsuri la nivel sanitar”.
“S-au realizat patru scenarii epidemiologice la nivel mondial şi european. Noi suntem în scenariul 1, în care avem sub 20 de pacienţi, urmează scenariul 2, în care sunt între 20 şi 100, scenariul 3 – între 100 şi 1.000 şi 4 – peste 1.000 de pacienţi. În scenariul 1 şi 2 nu se pune problema să avem deficit de locuri la terapie intensivă. De asemenea, trebuie să ţineţi cont că din 100 de pacienţi, acestea sunt statisticile şi studiile multicentrice care s-au făcut în China, avem între 12 şi 14 pacienţi care au nevoie de terapie intensivă. În România sunt aproximativ 2.000 de locuri de terapie intensivă. Deci, deocamdată, în primele scenarii nu avem astfel de probleme. Evident, în funcţie de evoluţia de trend pe care îl va avea această infecţie virală pe teritoriul României, declanşăm planul ulterior de măsuri la nivel sanitar”, a spus Costache.

Referindu-se la ultimii doi pacienţi confirmaţi cu coronavirus, ministrul Sănătăţii a spus că aceştia au venit din Italia. “Istoricul celor doi pacienţi confirmă încă o dată justeţea măsurilor luate de către echipa Orban. Ambii pacienţi au venit din Italia. Este vorba despre o doamnă de 72 de ani din Buzău, care s-a întors în jurul datei de 2 martie. Celălalt caz, un bărbat din Bucureşti, de aproximativ 60 de ani, care s-a întors la sfârşitul lunii februarie. Pacienta din Buzău este în drum spre Balş (n.r. Institutul Matei Balş) iar cel din Bucureşti este spitalizat la Gerota. (…) Era deja internat la Gerota şi venea din izolare la domiciliu. Pacienta din Buzău nu era în izolare la domiciliu, deoarece venise din zona Rimini, zonă care nu era în carantină la vremea în care s-a întors”, a mai arătat ministrul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns