3 modalități ușoare prin care poți întâmpina sezonul rece

Stiri

Ploile mai dese, zilele mai scurte și nopțile reci ne împing în interiorul caselor noastre și, totodată, ne oferă ocazia de a încetini și de a ne reconecta cu noi înșine și cu persoanele dragi.

Este ceva firesc să ne simțim mai obosiți pe măsură ce zilele devin mai scurte și sezonul rece se apropie cu pași repezi. În loc să consumați mai multe cești cu cafea pentru a înlătura starea de oboseală, ați putea la fel de bine să adoptați un ritm mai lent de viață, în care să vă prioritizați propria stare de bine. 

Relaxarea începe cu picioare fericite și papuci de casă

După o zi lungă de muncă, nimic nu este mai reconfortant decât simplul gest de a ne scoate pantofii și de a ne înmuia picioarele în apă caldă. Puteți adăuga sare de baie sau uleiuri esențiale, cum ar fi lavandă sau mentă, pentru o aromă relaxantă și pentru detensionarea picioarelor. Optați apoi pentru o pereche de șosete moi și papuci de casă confortabili. Contrar zvonurilor, purtarea șosetelor în pat este foarte eficientă deoarece picioarele încălzite transmit creierului că este timpul pentru culcare, pe lângă faptul că susțin o bună circulație a sângelui. 

Confort sporit cu papuci și pături călduroase

Nimic nu vă pregătește mai bine pentru anotimpul rece decât papuci și pături cu textură moale și caldă. Papucii de casă din bumbac plușat sau lână moale, dar și păturile din flanel, lână, bumbac tricotat sau material acrilic sunt foarte potrivite. Culorile neutre, cum ar fi alb, bej, verde măsliniu, maro deschis sau bleumarin sunt interpretate de ochi ca fiind liniștitoare. Senzația texturilor moi favorizează relaxarea și scăderea tensiunii arteriale. Puteți chiar să luați în considerare alegerea unei pături ponderate, deoarece acestea sunt cunoscute pentru contribuția lor la scăderea anxietății și la îmbunătățirea somnului și relaxării. 

În cele din urmă, un secret provenit din cultura daneză, are legătură cu iluminarea pe care o alegem. Astfel, selectarea și amplasarea lămpilor se realizează strategic pentru a crea efecte liniștitoare. De exemplu, puteți opta pentru lampadare sau pentru lămpi pe care le puteți amplasa pe noptiere sau pe masa de lectură. Alegeți un bec cu o lumină moale sau caldă și cu tonuri plăcute, cum ar fi auriu, galben sau roșu. Lămpile care emit raze UV speciale pot fi folosite mai ales în lunile de iarnă, când accesul la vitamina D naturală este redus, în timp ce iluminarea suplimentară este utilă pentru îmbunătățirea stării de spirit. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe FacebookInstagramYouTube .