Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat – de ce sunt acestea importante

Stiri

Dormitorul este un spațiu intim, amenajat pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a proceselor de somn, relaxare şi odihnă. Pentru a beneficia de confortul mult dorit este important să se acorde maximum de atenție tuturor detaliilor, de la cele legate de integrarea mobilierului, la cele ce țin de selectarea draperiilor, a accesoriilor şi a lenjeriilor de pat.

De ce sunt importante lenjeriile de pat?

Înainte de a descoperi câteva trucuri despre cum poți să selectezi cele mai bune lenjerii de pat, să vedem de ce sunt acestea importante.

Lenjeriile sunt în contact direct cu pielea, organul cu cea mai mare suprafață, care se caracterizează prin sensibilitate ridicată. Alegerea de lenjerii nepotrivite poate produce disconfort şi iritaţii ce pot duce la instalarea insomniei, deci contribuie activ la creșterea ori la micșorarea calității vieții. Totodată lenjeriile influențează şi estetica încăperii, creând senzaţie de apăsare sau dimpotrivă aducând un vibe calm relaxant. Indiferent de latura luată în discuție acestea sunt elemente deosebite, iar selectarea lor este o sarcină ce trebuie tratată cu maximum de atenție.

Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat?

Alegerea accesoriilor pentru pat poate fi o adevărată provocare. Totuși cu puțină atenție aceasta poate deveni o activitate plăcută. Iată câteva recomandări ale specialiştilor în design interior, care te pot ajuta să faci cele mai bune selecţii.

Optează pentru fibre naturale, acestea sunt prietenoase cu pielea. Numeroase studii au demonstrat că fibrele naturale din bumbac, mătase sau lână nu produc iritaţii, alergii şi pot fi utilizate de persoane sensibile şi alergice în deplină siguranţă. Pentru că vorbim de accesorii pentru dormit, cu siguranță spunem lenjerii de pat bumbac. Un bumbac flauşat este potrivit pentru sezonul rece, pe când cel satinat, cu textură fină ideal pentru vara şi primăvara.

Mizează pe minimalism

Dacă vrei să creezi un decor cald, primitor, de efect, cu siguranţă trebuie să te orientezi către lenjerii de pat simple, în nuanţe neutre. Pentru încăperile mari poţi selecta variante în nuanţe închise de gri, albastru, verde ce oferă eleganță şi rafinament. În dormitoarele mici se potrivesc nuanţele deschise de bej, crem, roz prăfuit, albastru deschis. Dacă îţi doreşti lenjerii de pat uşor de întreținut este important să te orientezi către modele albe.  

Calitatea contează

Calitatea este o constantă importanţă când vorbim de lenjerii de pat. O lenjerie obţinută din fibre grosiere se va simţi aspră şi va crea disconfort, pe când una mătăsoasă va fi plăcut simţită de piele.

Acestea sunt câteva aspecte simple ce pot fi analizate când vorbim de lenjerii de pat. Respectând aceste recomandări vei beneficia de versatilitate și vei realiza investiţii de durată.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube .