A fost creat un grup de 12 comunicatori pe teme medicale, care vor vorbi la televiziuni şi în online despre coronavirus

Stiri

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că a fost creat un grup de 12 comunicatori pe teme medicale, condus de Adrian Streinu Cercel şi Alexandru Rafila, care va comunica la televiziuni şi în mediul online despre coronavirus.
“Am creat de astăzi un grup de 12 comunicatori pe teme medicale (…) condus de profesorii Streinu Cercel şi Rafila, care va comunica pe toate televiziunile care îi vor accepta şi în mijloacele online (despre coronavirus – n.r.)”, a spus Costache la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a spus la rândul său că l-a desemnat pe Andi Manciu, consilierul de stat în domeniul comunicării, să fie implicat în acest grup. “Solicitarea mea este să se comunice pe toate canalele posibile, televiziuni, radiouri, online mai ales, pentru că cele mai multe fake news apar pe online, astfel încât cetăţenii să ştie exact despre ce e vorba, că nu e ceva necunoscut, netratabil, nu e un virus căruia să nu-i dăm de cap. (…) Identificaţi toţi medicii care au capacitatea de a comunica, să demitizeze acest virus, să explice pe toate canalele de comunicare posibile ce este acest virus, ce efecte produce, se vede deja din datele statistice că e un virus, trebuie să îl tratăm cu toată atenţia şi cu toată responsabilitatea, să încercăm să prevenim, dar nu trebuie să se producă panică, nu trebuie ca oamenii să fie speriaţi. Este un virus cum au apărut de-a lungul omenirii o mulţime de alte virusuri şi trebuie explicate lucrurile astea”, a afirmat Orban. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns