Admitere 2022 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova

Stiri

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (UMFCV) organizează concursul de admitere 2022 pentru 425 de locuri la buget și 340 de locuri la taxă. Dintre acestea, 10 locuri sunt destinate absolvenţilor proveniţi din sistemul de protecţie socială, 23 locuri sunt destinate absolvenţilor de licee din mediul rural, 4 locuri, candidaților rromi și 3 locuri persoanelor cu dizabilități.

Programele de studii din oferta UMFCV sunt: Medicină (în cadrul Facultății de Medicină); Medicină Dentară, respectiv Tehnică Dentară (în cadrul Facultății de Medicină Dentară), Farmacie (în cadrul Facultății de Farmacie); Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie şi Imagistică (în cadrul Facultății de Moaşe şi Asistenţă Medicală).

Calendarul concursului

Candidații se pot înscrie exclusiv online în perioada 11-17 iulie 2022.

Candidații la Facultatea de Medicină și la Facultatea de Medicină dentară (programul de studii Medicină dentară) vor susține concursul pe 24 iulie 2022.

Candidații la programele oferite de Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicină dentară (program de studii Tehnică dentară) și Facultatea de Moașe și Asistență medicală vor susține concursul pe 27 iulie 2022.

Studenții UMF Craiova sunt cazați în cele trei cămine ale Universității, în condiții moderne, conforme celor mai înalte standarde, beneficiază de bibliotecă substanțială, au acces la  cele mai importante publicații din bazele de date internaționale, învață în laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, se pregătesc în Centrul de simulare, desfășoară stagiile de practică de specialitate în cele mai mari spitale din Oltenia. De asemenea, bobocii sunt așteptați să facă parte din societățile studențești, adevărate motoare ale vieții universitare craiovene.

Cadrele didactice sunt medici cu solidă reputație profesională, cu numeroase stagii de pregătire și cercetare în marile centre din străinătate și sunt gata să sprijine noile generații de studenți UMFCV.

Universitate cu grad de încredere ridicat (ARACIS), UMF Craiova și-a consolidat identitatea la nivel național printr-o viziune integrativă, în care tinerețea, exigența academică și deschiderea internațională susțin total viitorul corp medical din regiune.  

Informațiile despre întregul proces de admitere (repartizarea locurilor, tematică, bibliografie, discipline etc.) pot fi găsite pe site-ul instituției, la secțiunea Admitere: https://www.umfcv.ro/

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok .