Adrian Streinu-Cercel: În planul respectiv nu apare cuvântul carantină

Stiri

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat despre demiterea sa din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, că acesta are dreptul să-şi aleagă oamenii cu care să colaboreze.
“Am avut o conversaţie cu ministrul Sănătăţii, mi se pare o decizie care îi aparţine, este firească, atunci când conduci un minister, ai şi dreptul să-ţi alegi oamenii cu care să colaborezi. (…) Dacă ministrul Sănătăţii consideră că trebuie să facă o schimbare, obligatoriu face acea schimbare. Atunci când eşti într-o poziţie de conducere, nu există elemente de dus-întors”, a spus Streinu-Cercel, într-un interviu acordat postului Antena 3.

El a menţionat că ceea ce se s-a spus despre planul său, anume faptul că acesta face referire la o carantinare a persoanelor de peste 65 de ani, nu este adevărat. “Din păcate, nu este nimic adevărat. (…) În planul respectiv nu apare cuvântul carantină. (…) În plan, într-adevăr, apare izolarea la domiciliu, indiferent cum se cheamă acel domiciliu, că e locuinţa proprie, că e o locuinţă de vară, un apartament care poate să fie închiriat etc.”, a afirmat Streinu-Cercel.
Potrivit profesorului, logica acestor izolări la domiciliu constă în faptul că persoanele în vârstă nu trebuie contaminate. “Spunem tot timpul că prevenţia face mai mult decât 100 de doctori. (…) Asta trebuie să facem acum, trebuie să facem prevenţie”, a declarat Streinu-Cercel.
El a menţionat că planul a fost la grupurile de lucru. “Eu propuneam. Mi l-am asumat în totalitate, (…) este un document pe care mi-l asum, m-am gândit, mi-am pus problema ce avem de făcut în continuare (…) dacă, Doamne fereşte, lucrurile ajung pe o pantă care va fi de nerecunoscut”, a declarat Streinu-Cercel. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din domeniul medical, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns